Tuesday, October 30, 2007

FRÅGOR & SVAR OM REIKI HEALING

FRÅGOR OM HEALING:

Hej Monika!
Jag vill fråga lite om Reiki..för att jag pratade med en som har gått en annan healing kurs. Dom har sina egna och annorlunda regler och tankar om healing.
När man skickar healing, måste mottagaren veta tiden när du gör det??
Kan man somna när man kör bil, om man får fjärrhealing samtidigt??
Jag tror inte det.....Jag har skickat healing varje dag till någon efter den andra kursen.

Väntar på sista kurstillfälletså att jag får mitt intyg.
Vill kunna visa att jag har rätt att ge healing, och planera min framtid.

SVAR:

Det finns många regler om healing.
Mottagaren kan få veta vilken tid du skickar healing för då blir det lättare att känna vad som känns och om det känns.

Om du skickar VILLKORSLÖST behöver mottagaren inte veta om exakt tid. Hon/han får till sig det hon/han behöver, för vi ber ju om det högsta bästa, och vi vet ju inte vad de behöver för sin utveckling.

Om du ska KÄNNA AV någon så ska du ALLTID fråga om lov för alla har sin INTEGRITET. Annars är det ju som att du sänder GODA TANKAR och det inkräktar inte på integriteten.

RÄDSLA:
Jag har också hört att det kan vara farligt att skicka till nån som kör bil. Det tror jag INTE på!
Tvärtom så blir föraren mer vaken och mer uppmärksam!


Jag har själv varit med om det. Jag och en kollega körde hem en sen höstkväll efter en kurs i Skellefteå. Det var disigt och störtregn, risk för vattenplaning. Det var dessutom många långtradare på väg norrut. Jag körde och båda blev väldigt trötta och gäspiga av arbete och total koncentration på vägen. Gruppen jag utbildat lovade att de skulle skicka Reiki till oss som uppmuntran och beskydd. Vi hade inte bestämt någon speciell tid det, men helt plötsligt så var det som en frisk fläkt gick igenom bilen och vi blev störtpigga och glada samtidigt. Resten av färden skrattade och sjöng vi och vips var vi framme i Luleå.

RÄDSLOR sprider sig snabbare än en löpeld; du får inte göra det eller det för det är farligt, det och det kan hända.
DÄR får vi göra ett val; Fortsätta sprida rädsla(undvik skicka healing) eller sprid ljus och kärlek(skicka healing)

Vapen och krig (hat) tar död på människor men det gör inte goda tankar.
FORTSÄTT och KÄNN hur det känns inombords när människor säger olika saker, när du hör negativa budskap eller meddelanden. Du sprider ljus så Lita på din inre känsla!
Kram Monika

Monday, October 29, 2007

NYBÖRJARKURS: REIKI 1

REIKIHEALING Steg1- Nybörjare

Plats: Qi Center Bergnäsvägen 15 Luleå 0920 – 88099

Söndag 11 november kl. 13.00 – 20.00 &
Måndag 12 november kl. 14.00 – 20.00

Reiki 1: 2 dagars grundutbildning enligt den traditionella vägen
En healing metod som ökar medvetenheten och stärker Qi energin genom handpåläggning

Ingår:
arbetsmaterial, internationellt diplom
Investering: 1600:-/deltagare
Målgrupp: Alla som vill utvecklas genom att ta ansvar för hälsa och välmående samt förstärka intuitionen. Alla som vill växa fysiskt, psykiskt, mentalt och andligt
Anmälan eller frågor: 88099 eller 070 – 636 43 84 info@livskraft.info/Monika


REIKI betyder Livskraft eller Universell livsenergi.
Alla; barn, ungdomar, vuxna, gamla, kan lära sig använda den intelligenta energin. Reiki är en ur gammal tradition och du kan behandla dig själv. Precis som i medicinsk Qigong tränas du i att göra övningar varje dag som stärker din hälsa på alla plan, kroppsligt, psykiskt, mentalt och andligt. Du lär dig behandla dig själv och andra under kursen. I utbildningen ingår mental träning samt meditation. REIKI är mycket enkelt och effektivt som egenvård.

För vad och för vem?
*Om du har tappat gnistan - känner dig utan ork, inspiration *Om du har blivit kränkt – utanför av någon anledning *Om du söker efter syftet – meningen med livet *Om du vill utvecklas *Om du har sömnsvårigheter eller svårt att slappna av * Reiki ökar närheten, öppenheten och vidsyntheten i familjer samt i partnerförhållanden * Ger en ännu stabilare grund att stå på * Reiki är bra för den som aktivt vill ta ansvar för sin hälsa, sitt liv samt medvetet öka sin utstrålning * Reiki är din ”läke - medicinväska” som du alltid bär med dig
Det här är en del av den traditionella REIKIn som jag kom i kontakt med 1992. För mig blev det en avgörande livs förändring som fortsätter att utveckla mitt liv.

Info på bloggen:
www.ljuskupolen.se

FÖRELÄSNING OM MEDIUMSKAP

Hej!
Jag kommer till Qi Center, Bergnäsvägen 15, Luleå, onsdagen den 14/11 kl. 19.00 för att föreläsa om mediumskap...


Du kommer att få möjlighet att boka tid behandling / medial livsvägledning dagen därpå, alltså torsdag 15/11 med start kl.09.00...Inträde till föreläsningen är 100kr... Gå gärna in på min hemsida
www.freewebs.com/reggan55


Anmäl dig till Regina på 070-320 75 75, 0978-60082,
email.
regina.0978.60082@telia.com
eller kontakta Monika på
info@livskraft.info, 070-636 43 84

Meddela senast söndagen den 11/11
Du är hjärtligt välkommen!
Hälsn Regina Mäki/
energiterapeut / intuitionstränare / medium

Saturday, October 27, 2007

FÄRGHEALING

FÄRG är fantastiskt att arbeta med i behandlingsform.
Har precis kommit hem från en HÄLSOMÄSSA i Övertorneå där jag gjort provbehandlingar med färghealing.

Hur går FÄRGHEALING behandling till?

SVAR: Klienten ligger ner på en behandlingsbänk och sessionen startar. Efter några djupa andetag ber jag personen tänka på en speciell färg, samtidigt tonar även jag in på färg. Oftast "ser" vi samma färg och jag täcker eller bäddar om denne med ett underbart vackert sidentyg i önskad kulör. Ibland får jag till mig en annan färg och då använder jag två kulörer under behandlingen. Jag gör handpåläggning samtidigt som jag scannar eller läser av personens energi.

Under sessionen använder jag min röst som redskap till att "guida" ner personen i ett avspänt, vilande tillstånd. Personen får följa med på en inre resa där hon/han på något sätt får utföra uppbyggande/stärkande övningar. Färgens frekvens på sidentyget påverkar samtidigt cellerna i kroppen på ett berikande sätt. Färgernas egenskap är att de arbetar med mitokondrierna(de minsta beståndsdelarna)i cellerna och ger energi samtidigt som de minskar känsla av stress.

På mässan pågår behandlingarna 15 - 30min. men det händer "saker" även under den relativt korta tiden. SÅ - Vad är egentligen tid? Jag bara undrar?

Färgbehandlingar kan utföras på många sätt, det här var EN förklaring.

Tuesday, October 23, 2007

REIKI = Universell livskraft

Mitt företag LIVSKRAFT fick sitt namn efter REIKI egentligen. När jag skulle registrera företaget för många, många år sedan så fanns det bara ett alternativ till namn och det var och ÄR Livskraft.

Känslan för vår inneboende styrka och kraft var och är så stark. Jag är så övertygad om att alla vi har en sån oerhörd kapacitet inom oss, men vi gör allt långa perioder för att döva, söva eller tysta ner den. Det blir enklast och bekvämast så. För TÄNK, om vi tack vare kraften är tvungna till att börja ta det yttersta ansvaret för vårt välmående och hälsa.

TÄNK om det inte räcker med att söka lyckan någon annnanstans, vad besvärligt att börja vända oss inåt för att veta vad vi egentligen känner. Tänk om det inte är någon annans "fel" att vi mår som vi mår när vi inte mår bra......TÄNK om det är vår inre vishet som på alla sätt försöker väcka oss när vi är på villospår? Som rent av gör krokben för oss när vi inte fattar att vi ska stanna upp och andas.....

För mig var det så att när REIKIN kom in i mitt liv så var det verkligen i sista minuten. Jag var så trött och slut, sprang omkring i mitt ekorrhjul som på något sätt gick fortare och fortare. Tur att jag inte flög av, av bara farten.....

Reikin startade min resa inåt och tack och lov så är den inte avslutad än. Det är en fascinerande och mycket spännande resa som leder mig till mycket lärorika trakter. INTRESSANT har blivit mitt favorit uttryck som många runtomkring får höra titt som tätt.
Livet, det som händer är oerhört intressant.

Jag använder REIKI i det mesta i mitt liv och det gör mig TACKSAM.......

Thursday, October 18, 2007

REIKIHEALING BLEV MIN VÄG TILL HÄLSA

REIKI kom in i mitt liv 1992. Jag var sjuk, gång på gång "drabbades" jag av olika besvärliga åkommor som gjorde livet tungt för mig. I januari det året fick jag influensan två ggr.

Jag hade länge vetat att jag skulle lära mig healing, så när min master Irma Gustavsson från Stockholm utannonserade en Reiki kurs på Källpunkten i Luleå anmälde jag mig direkt.

Irma var den som introducerade Reiki i Sverige via sin master WANJA TWAN från Kanada.

Dygnet innan kursen fick jag 40 graders feber och halsfluss. Snabbt till läkare och penicillinkur, olycklig ringde jag kursansvarig och berättade om mitt dilemma. Lugn, det var en till uschlig anmäld och vi fick jobba med varandra i ett avskilt rum. Efter första dagen med initieringar och behandlingar var jag frisk och för första gången i mitt liv kände jag att jag kommit hem. Hem i mig själv. Vilken glädje!

Efter det har jag aldrig behövt äta en penicillinkur, innan det hade jag väl klämt i mig många, många, många med alla min halsinfektioner.
Jag har varit mycket sjuk i mitt liv men nu är jag mycket frisk.
Reiki har-/lär mig tillit till livet och det som är. Varje dag är jag tacksam för allt denna uniersella livsenergi tillfört mig och fortsätter göra det kontinuerligt........

REIKI 2 DISTANSHEALING

REIKI 2 utbildning på gång!

Hör av dig om du är intresserad!!!!!!!!!!!!!!!


PLATS: Qi Center Luleå

DATUM: 3 – 4 november 2007


TID: 9.00 - ca. 15.30(beroende på gruppstorlek)


REIKI 2 är en tvådagars utbildning där du som elev lär dig att arbeta med energi på distans. Det är ett sätt att lära sig fokusering, för att du ska kunna påverka ditt liv till det bättre.
Reiki ger dig verktyg så att du på ett medvetet sätt kan ta ansvar för din egen utveckling och tränar dig att använda tankens kraft för att skapa målbilder.
Kostnad : 3000 kr.(Kan delbetalas vid behov)

REIKI betyder Livskraft eller Universell livsenergi.
Alla; barn, ungdomar, vuxna, gamla, kan lära sig använda den intelligenta energin. Reiki är en ur gammal tradition och du kan behandla dig själv. Precis som i medicinsk Qigong tränas du i att göra övningar varje dag som stärker din hälsa på alla plan, kroppsligt, psykiskt, mentalt och andligt. Du lär dig behandla dig själv och andra under kursen. I utbildningen ingår mental träning samt meditation. REIKI är mycket enkelt och effektivt som egenvård.

För vad och för vem?
*Om du har tappat gnistan - känner dig utan ork, inspiration *Om du har blivit kränkt – utanför av någon anledning *Om du söker efter syftet – meningen med livet *Om du vill utvecklas *Om du har sömnsvårigheter eller svårt att slappna av * Reiki ökar närheten, öppenheten och vidsyntheten i familjer samt i partnerförhållanden och ger en ännu stabilare grund att stå på * Reiki är bra för den som aktivt vill ta ansvar för sin hälsa, sitt liv samt medvetet öka sin utstrålnining * Reiki är din ”läke - medicinväska” som du alltid bär med dig

Det här är en del av den traditionella REIKIn som jag kom i kontakt med 1992. För mig blev det en avgörande livs förändring som fortsätter att utveckla mitt liv.
Monika på FÄRGKLINIKEN Bergnäsvägen 14, 97253 Luleå, 0920 – 88099, 070 – 636 43 84
http://www.ljuskupolen.se/ (blogg)

Monday, October 15, 2007

BEROENDE AV VÄRME OCH LJUSBEHANDLING

Kan människan bli beroende av värme och ljus behandlingar?
I mitt fall ett stort JA!

Efter min 22 dags behandling känner jag verkligen hur jag mår bra av dessa underbara stunder i värmen. Oftast somnar jag och vaknar av att jag hör min egen andning och hjärtslagen som dunkar på. Jag känner att jag är tröttare än vanligt just nu och jag förstår att det tagit denna tid innan min kropp släppt fram denna trötthet.

Jag är van att vara igång, får mycket gjort, är ambitiös och energisk. Det har tagit ett tag innan hela jag, på alla plan har fattat att det är tillåtet att vila och ta igen sig varje dag. Duktighets ministern är på semester!

Binjurarna är hårt ansatta av STRESS, adrenalinet och noradrenalinet som bildas där, pumpar frenetiskt runt och gör att alla organ fungerar sämre när vi trampar runt i ekorrhjulet.
Musklerna är ständigt spända och cirkulationen hämmas. Vi drar upp axlarna och pressar ihop käkarna......

Men det finns metoder som gör att hela organismen slappnar av, andningen sjunker ner i kroppen och tankarna ger vika....
Förutom FÄRG - LJUS - och VÄRME behandlingar, så kan vi träna vår förmåga till AVSPÄNNING med HUMOR:
IMG.jpg
Hoppas ni kommer åt denna härliga historia som en vän skickade till mig!

Sunday, October 14, 2007

KAN INFRARÖTT LJUS GE ENERGI PÅFYLLNAD VID TRÖTTHET

Har du tänkt på hur trött man kan bli ibland? Hur en händelse totalt kan tömma en på ork....

Idag söndag har jag haft en underbar dag trots lite sömn inatt.
Det var oväder, och regn eller hagel slog mot sovrums fönstret. Vår son var ute och rullade bilburet med några kompisar, jag tänkte för mycket på olika omständigheter och det satte sprätt på mina tankebanor. Gav mig själv healing, djupandades och somnade in till slut. Klev upp strax före kl. sex. Samtalade med dottern som kom hem efter nattjobb, fick höra nattens avsnitt, åt frukost och förberedde mig inför friskvårdsmässa i Kalix.

Det var snö och halt fläckvis på vägen, men resan gick bra. Gjorde i ordning vårt bord och hade en Reiki föreläsning kl. 10.00. Lite folk, de började anlända vid 11 tiden. Ny föreläsning om FÄRGER, det ämnet intresserade många.

Dagen gick fort och hemresan vid fyratiden förflöt som den skulle. Hämtade upp en dator som krånglat, nu var den helt NY! MEN, när vi skulle koppla upp den på nätet i stan så fanns det ingen förbindelse......Trots allt nedlagt arbete...DET gjorde mig TRÖTT!

Tog min 21 behandling i Sensei ljusbehandling och jag fick tillbaka energi. Snarkade, svettades och efter sessionen kände jag mig avspänd och välbehaglig. En dusch, te och kex med ost samt en god natts sömn, gör mig redo för en ny vecka med energi arbete.

Monday, October 08, 2007

GULDTERAPI I SKOGEN

Jag har gått stavgång 4 dagar i rad och varje gång har jag valt en en bit av en stig som är guldbestänkt. Promenaden har haft olika riktningar, det har varit mörkt, blött, regnigt och soligt och varje gång har jag häpnat över guldet på backen. Tänk att asplöv kan bli magiska.

Ibland har det nästan gjort ont i ögonen, ibland har jag nästan blivit yrslig och fylld av en mirakelkänsla. Färgterapi i naturen är oslagbart, det gäller bara att ta sig tid att njuta och fylla energidepåerna. Just nu förgyller jag livet med GULD.

Jag tränar mig i att fira framgång, min egen framgång. Har kommit till insikt över att jag själv varit det största hindret till att lyckas så nu försöker jag njuta för varje framsteg jag gör. I kärlek, företaget, föreläsningarna etc...... Det händer märkliga saker och det går undan....

GULD... "Du är guld värd "- "Jag är guld värd". Guld är en ädel metall som jag faktiskt varit allergisk mot, (egentligen inte själva guldet utan metallerna som är utfyllnaden i guldsmycken)så det är ju inte underligt att jag varit rädd för guldet symboliskt.

Nu låter jag insikten integrera i hela mitt väsen, på alla plan, så får vi se vart det leder....

Thursday, October 04, 2007

LJUS & FÄRGTERAPI

Idag, torsdag 4 oktober, startade jag min dag med IR VÄRME/LJUS BEHANDLING. Förberedde mig inför en radiopratarstund med Jon Kärneskog på P 4 Radio Norrbotten kl. 8.10 - ca. 9.00 Temat var ljuset´s/färgerna´s påverkan på oss människor.

I tisdags kväll (2 oktober)kl. 18.15 förmedlade jag om färger i SR kanal P 3 som en inledning av kvällspasset där vi relaterade till ROSA färg(bandet för bröstcancer), LJUSBLÅ färg(prostatacancer) samt RÖD färg(stöd för munkarna i Burma)

För att återgå till min förberedande ljusbehandling så låg jag i Sensei apparaten i 25 min. och idag höjde jag frekvensen till 6. Gjorde mina stretching övningar, tänkte goda tankar samtidigt som jag arbetade med energi via tanken. Svettningen kom inte igång förrän efter 18 min. men jag slappnade av på ett behagfullt sätt.
Denna ljusbehandling var den 11 i ordningen och jag fortsätter med den här forskningen tills jag känner mig nöjd. Fortsättning följer.


Förresten så fick jag en AHA upplevelse i går kväll när jag satt på Konserthuset och lät marschmusik vandra genom mina celler. Helt apropå kände jag att mitt högra ben som smärtat i knävecket(lymfan) sen i våras, faktiskt blivit påtagligt bättre.

RADIOPROGRAMMET: Känner mig avslappnad med Jon så det gick riktigt bra. Vi pratade om hösten, färgerna och frånvaro av ljus under senhöst och vinter. Gav lite tips om vardagligt påfyllande av ljus/färg genom dagsljus lampor, utevistelse, naturen och naturligtvis behandling i FÄRGKUPOLEN med monokromt ljus.

Vi konstaterade att jägare är riktigt bra på att förse sig med färgterapi så mycket som de vistas i naturen. GRÖN skog, BLÅ himmel, sjöar, vattendrag, GUL sol, RÖD sol, bär, ORANGE eld osv.
Jon bjöd mig på kaffe och en god hembakt bulle idag på kanelbullens dag

I behandlingsform är mitt mest ultimata tips:
En värmande, avslappnande stund i Sensei infrarött ljus kupolen , en dusch och sedan ett avslutande, omhändertagande färgbad i ljuskupolen.
Efteråt känner du dig som en prins/prinsessa och det är du värd!

Tuesday, October 02, 2007

FÖRELÄSNINGAR I HÄLSANS, LIVSNJUTNINGENS TECKEN

Har blivit inviterad till en talar förmedling på nätet, www.talaredirekt.se

Just idag, tisdag är jag presenterad bland andra talare på sidan 1, talarna går på ett rullande schema! Sök annars på Monika Palo

Föreläsningar är en brinnande önskan, passion i mitt liv och nu känns det som att dörrar öppnar sig. Föreläsningarna riktar sig till alla som är redo att öka medvetandet samt ta ansvar för sin egen LYCKA, GLÄDJE och LUST!

Syftet med mina föreläsningar är att delge om vår unika livsessens eller kraft som vi alla bär i oss. Ibland är vi medvetna om den, ibland trycker vi ner den eller glömmer bort den.


Vi är alla skapare av vårt liv och alla dagliga val vi gör gör att vi närmar oss visheten eller hamnar på lite krokigare vägsträckor. Men när vi bestämmer oss kommer vi att finna vår livsväg eller uppgift.
Vi kommer att känna samhörigheten med anden, kärnan i oss själva.
Himlen kommer att ljusna borta i horisontnten!

Monday, October 01, 2007

IR VÄRMEBEHANDLING med Sensei Solopad

Rapport efter 8 värmebehandlingar.

Påbörjade denna s.k. forskning måndagen 22 september efter en uppbyggnads kurs om INFRARÖTT LJUS. Fick många AHA upplevelser under helgen och min medfödda nyfikenhet fick mig att agera omedelbart. Mina behov var att öka energiflödet i kroppssystemet samtidigt som jag vill avlasta nervsystemet på alla stresshormoner. Mina binjurar måste få lite hjälp.

Jag har valt att ligga i värmekupolerna olika tider under dygnet för att se effekter och samband.

Tidig morgon; underbart att mjuka upp lederna, hela kroppen före alla åtaganden. Jag har legat i 30 min. på frekvens 4 eller 5 och svettningen har kommit efter ca. 20 min. Kännbar hjärtklappning liknande vid en snabbare promenad. Smärtförnimmelser vid fotleder och fötter där mina största obalanser sitter.

Lunchtid; skön avkoppling, avslappning samt en liten tupplur i en halvtimme har lett till en avspänd eftermiddag. Oftast har jag känt en behaglig värme av den ökade cirkulationen.

Kvällstid; fortfarande frekvens 5 eller sänkning till 4 om det har blivit för ansträngande(hjärtklappning och otrolig svettning) har lett till en mycket god sömn. Har blivit varse om spänningar i axlar, skulderblad och ben.

Behandlingarna har ökat mitt vattenintag eftersom det är extra viktigt att fylla på vätska inför/efter en session. Huden har blivit mjukare, magen sköter sig bra och jag är bättre i mina leder.
Ibland har jag känt ett motstånd mot värmen och förstår att IR ljuset stött på nån inre obalans eller blockering. Jag har utövat andningsövningar, stretching, målbildsträning under sessionerna såvida jag hållit mig vaken.

Fortsätter denna intressanta reningsresa tills jag sett ytterligare resultat.
FORTSÄTTNING FÖLJER............

Läs mer om Infrarött ljus på
http://www.senseiscandinavia.se/

FRISKVÅRD-& MÅBRAMÄSSA i KALIX

FÄRGKLINIKEN kommer att medverka på Friskvårds- & “Må bra”-mässa
I kalix folkets hus:

Café Ankaret kommer att servera
sallader & hälsomackor. !

Söndag 14 oktober kl.10.00 - 16.00
Lördag 13 Oktober kl 9:00-17:00

Fri entré

Friskvård • Kultur • Uppvisningar • Upplevelser • Produkter

Föreläsningar SÖNDAG

Båtön
(föreläsningarna texttolkas)

10-11 Reiki - En väg till utveckling Monica Palo
11-12 “Lyssna på din kropp” Friskoteket
13-14 Höj din livskvalitet med färger och ljus Monica Palo
14-15 Naturmedicin - Framtidens hälsa Eva Larsson


Renskär/Björnen

12-13 Kinesiologi Elisabet Wennberg
13-14 Trummresa Indra
14-15 Yoga Shiva Yogastudio