Monday, November 26, 2007

ÖPPET HUS FÄRGKLINIKEN/QI CENTER 2 december

ÖPPET HUS
Söndagen 2 december kl. 14.00 - 17.00

Qi Center Bergnäsvägen 15 - Färgkliniken, Bergnäsvägen 14
0920 - 88099

INFORMATION om terapeuter och behandlings metoder

1. kl. 14.45-15.00
2. kl. 15.15-15.30
3. kl. 15.45-16.00

  • Prova-på-behandlingar
  • Utlottning av presentkort
  • 10 % på förköp av behandlingar, presentkort

Välkommen önskar

Livskraft, Monika Palo, info@livskraft.info

Kraftgläntan, Helén Grönberg, kraftglantan@hotmail.com

Kraftrum, Elisabet Wennberg, petittrollx@hotmail.com

Saturday, November 24, 2007

MEDARBETARE PÅ QI CENTER LULEÅ

Helén Grönberg, massageterapeut

Jag har jobbat som undersköterska inom hälso- och sjukvård sedan 1984 och har alltid varit intresserad av komplementär medicin och holistiskt tänkande.
2004 blev jag klar med min yrkesutbildning till massageterapeut, har därefter byggt på med Hawaiimassage utbildning samt Reiki 1 och Reiki 2.
Som massageterapeut arbetar jag med massage både i friskvårdande syfte och i behandlande syfte.


KLASSISK MASSAGE: en kraftfull svensk massage som bearbetar musklerna. Mjukar upp musklerna och får dig att slappna av. Flödet kroppen kommer i gång.

AVSLAPPNINGSMASSAGE: utgår från klassisk massage. Mjukare grepp och långsammare rörelser ger avslappning för hela kroppen. Vid behandlingen används varm olja.

AVANCERAD MASSAGE: en djup klassisk massage med triggerpunktsbehandling och stretch. Som komplement i rehabiliterande och förebyggande syfte kan du själv lära dig att töja dina muskler.

ANSIKTSMASSAGE: ökar blod- och lymfcirkulationen i an­siktet. Lugnande och avslappnande för hela kroppen.

FOT- OCH UNDERBENSMASSAGE: är skönt för trötta och tunga ben. Vid fotmassage behandlas underben, fötter och anklar där vätska lätt samlas.

HAWAIIMASSAGE: en intuitiv healingmassage som behandlar hela kroppen med fasta omslutande strykningar som följer kroppen meridianer.

PRISER 30 min – 300 kr 60 min – 500 kr 90 min – 650 kr

Ett stort steg mot fysiskt och psykiskt välbefinnande är att unna sig regelbunden, professionell massage. Det är viktigt med en god hälsa och att frigöra livsenergi genom att aktivera den självläkande förmågan hos människan, att lyssna på sig själv och sin kropp.

BESÖKSADRESS: Bergnäsvägen 15 ● 972 53 Luleå ● tel: 070-570 28 88

Sunday, November 18, 2007

NY MEDARBETARE PÅ FÄRGKLINIKEN-QI CENTER

Kraftrum, Elisabet Wennberg

Jag heter Elisabet och tror på att människan är en självläkande organism. 1996 blev jag Reiki-initierad och har nu på min resa hunnit bli diplomerad massageterapeut 2004 och kinesiolog 2007 eftersom jag gärna vill hjälpa människor som jag själv blivit hjälpt.


Neuroenergtic Psychology, NEP
kroppen är en frusen tanke
Arbetar med omedvetna tankar och den lagrade erfarenheten i kroppen
Lösgör instängda känslor som gett fysisk smärta i kroppen

Sakrokranial behandling
Arbetar med grunden till alla nervimpulser
Befriande känsla vid muskelspänning och låsningar
Lösgör lika ofta mentala såväl som fysiska blockeringar


Seven Chi Keys
Våra chakra innehåller det elektriska minnet av precis allt som hänt oss.
Chakrasystemet är mycket kraftfullt och kan hjälpa oss till stora förbättringar i vår hälsa om vi tillåter det.
låser upp och hjälper chakra och aura att hämta och släppa in energi för att självläkningen kan börja

Färgbalansering
Kraftfull balansering av auran med den färg just du behöver
Spännande resultat även vid balansering av dina relationer

Stress behandling
Varsam behandling av kroppens problem
Stoppar upp rundgången av stresshormoner
Ger dig en möjlighet att komma tillbaka till dig själv och den du vet att du egentligen är.

Massage
Om du väljer Hawaii massage och låter vågorna ta med dig på en resa eller Intuitiv massage där vi binder ihop dina chakra så får du en fin upplevelse och når en djup avslappning.


Det finns många tekniker och metoder men för mig är en behandling ett tillfälle att tolka information och förmedla budskap till och från den fysiska, psykiska, mentala och andliga kroppen, där syftet med och närvaron vid behandlingen är det allra viktigaste.

Priser 30 min 60 min 90 min
300 kr 500 kr 650 kr

Du når mig på 070-205 51 50. Välkommen !

Qi Center- Färgkliniken, Bergnäsvägen 14-15, Luleå.
0920 - 88099


Thursday, November 15, 2007

FÄRGHEALINGKURS

FÄRGHEALING KURS

När? Lördag 1 december kl. 13.00 – 20.00
Var? Qi Center, Bergnäsvägen 15, Luleå
För vem? För alla – nybörjare, vidareutveckling


Om du är intresserad av färger, hälsa, glädje
Om du vill öka din medvetenhet och tillväxt på flera plan
Investering: 700 kr.

Innehåll:
· Introduktion, presentation
· Genomgång av färgernas betydelse på olika plan
· Chakran, påverkan av färger
· Meditation
· Behandling med färg (sidentyger, färgat papper)


Denna kursdag har även en vidareutbildning där vi tar in naturens råvara via kristaller och tränar ytterligare med olika behandlingsmetoder.


Anmälan och förfrågningar till:

info@livskraft.info, 070 – 636 43 84

Friday, November 02, 2007

KAN VI FIRA DÖDEN ELLER ÖVERGÅNGEN TILL LJUSET?

ALLHELGONA HELG! Ljusets eller dödens helg eller både ock.....

Läste tidningen för en stund sen och såg en liten blänkare om Allhelgona firandet i Mexico. Det påminde mig om en resa jag och en kollega/vän anordnade till Mexico i november år 2000. Vi samlade ihop en grupp människor från hela Sverige och åkte dit för att tillsammans med HUICHOLE indianerna fira döden.

Jag hade lärt känna RUBEN(mexican)kroppspsykoterapeut, som gick i lära hos schamanen Don Tonio (Huicholindian) från norra Mexico. Vi som ville möta Don Tonio blev inviterade till Mexico redan i April 2000. Den första resan gjorde vi då och det kändes fullt naturligt att fortsätta med det kroppspsykoterapeutiska arbetet när det gäller avslut och död när det blev tid för det i november.

Vi bodde i en liten by, Amatlan, och sov i indian tipis.
Ruben hade många ceremonier, förberedande arbetspass med oss inna vi länkade ihop oss med Huicholindianerna. Vi gjorde svetthyddeceremonier där man renar sina fysiska, psykiska, mentala och andliga energier. Det är väldigt speciellt och det hade vi redan provat på hemma i Sverige på schamanistiska Workshop ledda av Ruben som är väl förtrogen med dessa ritualer.
Vi tränade oss på total tillit, överlämnande och gjorde guidade trumresor för att rensa sinnet.
Musiken är viktig i Centralamerika. Vi reste runt och vandrade till olika heliga platser (pyramider) där vi mediterade och upplevde stillhet i oss själv.

Under Allhelgonahelgen fick vi besöka flera kyrkogårdar som var fantastiskt smyckade med bl.a. Tagetes blommor som skiftar i gult/orange. Vi passerade lastbilar vars flak var överfyllda av dessa blomster. På gravarna hade anhöriga samt vänner, lagt foton, tequila flaskor, mat, frukter, personliga ägodelar för att fira den döde. Denna tradition härstammar från AZTEKERNAS tid och enligt gammal tro lever de döda vidare i Mictlan, en plats där inget mörker vilar och där själarna lever behagligt. En dag om året återvänder de dödas själar för att hälsa på nära och kära och då välkomnas de av all vackerhet.

Vi firade DÖDEN tillsammans med Don Tonio på Huicholernas heliga berg.Vi åkte till en gammal död silverstad (där Julia Roberts och Brad Pitt spelade in The Mexican)där tunneln som leder in i staden går genom ett berg och är så smal och lång så det inte får plats med möte.

I staden blev vi tilldelade varsin häst, vi som ville rida upp, resten var bärare som till fots gick den besvärliga vandringen. Stigen upp var lång, brant, smal, stenig och förrädisk samtidigt som vyn var fascinerande. Det började mörkna.
Den sista biten fick alla som var där för första gången ögonbindel och vi som varit där förut fick varsamt leda dem upp till ceremoniplatsen. Det är speciellt!

Efter reningsceremonier med rökelse och böner fortsatte vår process. Don Tonio mässade och sjöng, vi dansade runt elden som brann hela natten. Don Tonio ändrade väder, det kom VIND, REGN, ELDEN blev enorm osv. Vi såg sol och måne samtidigt. Hela natten talade vi om döden ur olika aspekter. Vi skrattade och grät, vi kände vrede och kärlek.....Vi gjorde många avslut i oss själva och FARFAR ELD hjälpte oss att bränna upp det som var färdigt att lämna.
På morgonen kändes allt på ett helt nytt uppfriskande sätt, allt kändes lättare.......
DETTA kan man kalla KROPPS PSYKO TERAPI!

Det var en ynnest, en gåva att få arbeta med sig själv på detta fantastiska sätt under så professionell ledning. Jag är själv oerhört TACKSAM för att min underbara dotter följde med på dessa viktiga läkande resor som har fört oss mycket nära varandra.

Denna helg ska jag utbilda en liten grupp i REIKI 2. En speciell helg som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. VAD är DÖDEN som vi försöker undvika?
En transformation, ett avslut och en ny början som vi skulle må bra av att använda oss av i vårt sinne. Jag tränar på det ofta och nu ska jag sätta igång med en del av det som hindrar mig. Rensa bort något som ligger och gnager eller tynger någonstans i mig. Så länge jag tillåter det att pågå så kan det inte lämna plats åt något nytt.

ALLA ni som har mist någon när eller kär "TÄND ETT LJUS OCH LÅT DET BRINNA.....!


Min vän Orvokki, påminde mig alldeles nyss om vad död är för själen.
"döden är bara en övergång till ett tillstånd där själen är mer medveten om allt.
Själen lever vidare...och vi föds på nytt där vi har såna levnads villkor, som vi behöver för att lära mer om kärlek"

Tacksamt tog jag till mig dessa vackra och tänkvärda ord sagda av en vis människa med mycket medkänsla. Jag håller helt med om det och delar med mig några rader ur en sång som följer mig när det gäller rädsla för livet eller döden, vad vet vi?

"Jag är inte rädd för mörkret, imorgon bitti ordnar det sig, jag är inte rädd för mörkret, hoppas mörkret är rädd för mig. Jag är lite kär i ljuset, imorgon bitti ordnar det sig, jag är lite kär i ljuset, hoppas ljuset är kär i mig....."

Skriver
Monika med kärlek