Monday, January 28, 2008

BERGSMEDITATION OCH DELFINMEDITATION

DR.USUI MEDITERADE PÅ BERGET KURAMO I TJUGOEN DAGAR för att nå upplysning när det gäller Reiki

Jag har mediterat på min kökssoffa i fjorton dagar för att hela min höft. Varje dag har jag gjort inre resor via en Bergsmeditation samt en Delfinmeditation. Dagarna innan gjorde jag åldersregressioner samt andningsövningar. Eftersom jag gav mig själv ett löfte om att avsätta tid för min bok så har jag också skrivit varje dag.

Bergsmeditationen ser olika ut varje dag men varje gång sker healingprocesser på hög nivå. Jag har haft ynnesten att följa min pappa över på andra sidan och fått betrakta hans process efter döden. Jag har blivit tilldelad olika mästare som hjälpt mig samt de närmaste i min familj under fantastiska sessioner. Jag har fått många budskap som hjälper mig i min utveckling och jag har fått gå igenom medvetande höjande händelser i mitt inre.

Vi får vad vi behöver och när vi behöver det. Det kan kännas arbetssamt och uppoffrande på många plan men hela tiden blir vi vägledda. Jag fick min prinsessan på ärten bädd på min köks soffa, för att ta tid till eftertänksamhet, sorgprocess och vara närvarande med ett stillsamt stöd för min man när han fick ett utmattnings genombrott.

Allt har varit kännbart och jag känner mig så tacksam för alla verktyg vi haft genom detta andliga arbete. Det finns en djupare mening med det som händer i vårt liv och ibland måste vi stanna upp för reflektion. Jag känner en ödmjukhet inför detta liv som är så variationsrikt.

Jag köper hem färgglada tulpaner varje vecka som en påminnelse om allt det vackra när jag nu ändå ligger här och vippar med tårna....

Tuesday, January 22, 2008

TANKAR KRING REIKI OCH HELANDE

REFLEKTIONER, TANKAR OCH FUNDERINGAR KRING REIKI

Jag måste bara få berätta om healing som jag i helgen har gjort på min kusin som var på besök hos mig. Hon har diskbråck och besvär med bäckenet. Hon reagerade väldigt under nästan hela healingen, speciellt när jag höll händerna på höfterna framtill. Det var en våldsam smärta som avtog efter ett tag. Hon upplevde både kyla och smärta som for ner för benen och ut i fötterna. Smärtan blev än värre när jag skulle heala på baksidan. Jag var tvungen att avbryta när tårarna forsade och hon bad mig ta bort händerna. Hon hade en låsning i ryggen som hon haft i många år, tror hon sa i 10-15 år. Vid ca 2-3 tillfällen har den släppt för att fastna igen.

Jag ville förstås prova på den utmaningen att få den att lossna. Jag höll två fingrar på vardera sidan av ryggraden och mina fingrar började genast att jobba. Den känns ännu otroligt att mina fingrar jobbade så hårt. Gissa om jag blev lycklig när hon berättade att låsningen släppte. Det har nu gått två dagar och hon mår alldeles utmärkt.

Igår provade jag heala hennes axel som hon haft värk i ca 2 månader. Värken släppte och jag tyckte det var helt underbart! Hon har även en handled som ska stelopereras för att några små ben har hamnat i fel läge vid en tidigare operation. Naturligtvis ville jag testa även på den. Det värkte hela tiden när jag höll där men smärtan var uthärdig. Hon tyckte att blodcirkulationen kom igång bättre...vilket gjorde förstås att jag blev ännu gladare. Jag har märkt att jag skakar i händerna vid healing och när jag slutar skaka då vet jag att nu kan jag gå vidare. Jag lär mig så sakteliga.......eller hur?

Jag tycker att det är helt underbart att kunna hjälpa andra med deras problem och smärta. Du ska veta att detta kommer jag garanterat att fortsätta med!! Jag ringde till kusinen idag och frågade hur hon mådde. Hon sa att det kändes som en ångvält hade kört över höfterna annars kändes det lätt i kroppen, skönt bakom ryggen, ingen axelvärk och kroppen ropade jippi!

När någon får väldigt ont vid healing ska jag sluta först när kunden säger att det räcker, eller ska jag sluta genast när det börjar värka? Hur länge kan värken sitta i efteråt? Jag känner mig så lycklig och är så glad att du gjort allt detta möjligt............glad att jag fick komma till dig! Ha det bra!

Hej igen!
Jag fick rådet av en kollega att vänta med att annonsera om healing. Hon tyckte jag skulle få mer kött på benen och att det kan dyka upp saker och reaktioner med kunden som jag kanske ännu inte kan hantera. Jag är eld och lågor och vill annonsera...................men har jag kanske ändå lite för bråttom????????????? Snälla Monika, säg vad du tycker! En fråga till.....när det vid healing känns varmt på ett ställe betyder det att läkning pågår? Har kyla en annan betydelse? Som jag skrev tidigare så skakar jag i händerna när jag ger healing........kommer det att avta med tiden? Krya på dig!

SVAR:
Håll på stället så länge som klienten klarar av det, uppmuntra denne till djupandning, använd din röst som verktyg om du känner att det är okey för dig. Klarar hon/han av att "möta" smärtan så är det jättebra, annars flytta händerna ett tag och gå tillbaka när och om det känns aktuellt.

Smärta vill ofta förmedla något om orsaken, till både behandlare och den som behandlas och den kan släppa omedelbart eller klinga av eftersom. Det beror nog på vad som skapat smärtan, hur länge du haft den, vad den vill hjälpa dig att förstå om dig själv eller kanske nån situation du befinner dig i. Smärta kan vara hjälpen till helande om du tar den på allvar.
Ibland kan man fråga om det dyker upp något speciellt i tanken när smärtan känns intensiv.

Absolut att det kan dyka upp reaktioner efter Reiki behandlingar.
Min fråga till dig: Hur hanterar du reaktioner efter behandlingar idag?

Min erfarenhet säger att man inte får mer än man klarar av. Om du känner dig osäker, behandla alla du får träna på tills du känner dig säker. Jag hade Reiki behandlingar som hobbyverksamhet från början eftersom jag inte hade företag, men jag startade på en gång. Jag behövde inte annonsera för det gick från person till person. Jag kan inte ge dig råd om när och om du ska annonsera för svaret till det kommer att dyka upp hos dig när du minst anar det. Du bara vet!

Värme
kan betyda olika saker från gång till annan. Det visar absolut på en reaktion, läkning, kroppen jobbar intensivt, ibland visar det att här ska du hålla tills det svalnar och ibland är det en markör att du ska flytta händerna. Se till helheten, följ känslan för denna klient samt lyssna till din intuition.
Kyla kan också ha flera innebörder. Ibland känns det som att kommer det kyla ur personen (obalanser, blockeringar, smärta, för lite energi, sjukdom, ilska e.tc.) ibland får du kyla ner personens överskottshetta, kyla är också högfrekvent energi som balanserar på ett djupt plan. F.övr. Se ovan vid värmeutveckling.

Skakningar i händerna är inget farligt eller ovanligt. Visst kan det avta men det kan också vara en markör för en obalans på stället och som jag skrev tidigare så kan det hjälpa energin att ta sig in där det finns ordentligt skyddspansar. Mina skakningar har inte avtagit, de kommer och går beroende på person, situation, obalans m.m. Det är som det är och det är helt okey. Jag gillar läget.
Jag kryar på mig dag för dag och gör sådana fantastiska healing resor och sessioner varje dag. Får stor hjälp ovanifrån skriver Monika

HEALING FRÅGOR OCH SVAR

VAD ÄR RÄTT OCH VAD ÄR FEL? FUNDERINGAR!

Hej Monika! Jag har lite funderingar angående reiki healing. När man tar emot kunder som vill ha healing, ska man då hålla på alla de ställen jag fått lära mig eller ska man bara hålla där de har ont? Ska man hålla några minuter på varje ställe och lite längre om man känner att det behövs på vissa ställen? Hur många gånger behöver man i genomsnitt gå för att få healing?

Kan man annonsera om Reiki eller kan kan det andra vi arbetar med kanske uppfattas som lite hokus pokus i så fall? Vad tror du, är jag mogen för det? Konkurrens? Som du vet så kan även en kollega ge healing. Hon annonserar inte om det men ger det till kunder några enstaka gånger. En fråga till, måste jag kunna stänga av mig på något vis? En som jag känner säger att hon stänger av sig. Kan jag ta på mig kundernas krämpor och problem? Du hör....... jag har många frågor..... men känner att detta vill jag hålla på med...........det liksom bränner i mina fingrar att få sätta igång.

SVAR:
Kunder: Du kan hålla efter schemat eller efter känslan. Healingen dras av kundens inneboende intelligens dit den behövs. Håll på ett ställe tills du manas att flytta händerna. Healing intelligensen vet bättre än du och jag. Ibland betyder det 5 min ibland 20 min, det beror på personens problem.

DU TAR INTE på dig kundernas problem, men du kan KÄNNA AV dem, ibland ordentligt! Det släpper när det jobbat klart, ibland behöver obalanserna nämnas i ord för att kunden ska förstå och hjälpa till att släppa.

Det är bra att ta healing behandlingar tätt, från början speciellt, varje dag eller som man har tid eller råd till. Sen kan man göra längre uppehåll eller gå då och då.
Man kan aldrig utlova något men vi vet att på något plan förändras saker och ting till det bättre.
Du är bara ett verktyg som fungerar som mellanhand.

Annonsera om du känner för det eller förmedla muntligt.

STÄNGA AV SIG: Jag stänger aldrig av mig, jag är ett instrument resten av mitt liv. Reikin blir extra aktiverad ju mer jag medvetet använder mig av den, på mig själv och andra.

Konkurrens: Det beror på hur vi ser det, visst vi är konkurrenter men också kollegor. VI ÄR ALLA UNIKA och har något SPECIELLT att bidra med för ljusets växande. Vi har alla något säreget. Det gäller bara att hitta det….

HOKUS POKUS: Det mesta sitter i betraktarens öron/ögon/uppfattning/förhållnings sätt. VAD är rätt eller fel?/Vad är bra eller dåligt?.
Jag jämför REIKI med Qi gong, Tai Chi eller Yoga. Ett förträffligt sätt att arbeta med KI eller QI energi på ett kraftfullt och medvetet sätt. Jag står med värme upp för REIKI på alla plan och i alla sammanhang. KÄNN efter hur det är för dig!

Vet ej om dessa svar kan hjälpa dig på vägen. Precis som för dig så brann det i mina händer av att sätta igång med healing behandlingar, jag förstår dig. Du är ju TERAPEUT, du vet när det är dags.
Kram Monika

JANUARI TANKAR I HORISONTAL LÄGE

ÄNTLIGEN har jultomtarna fått dra sig tillbaka, nu är endast hustomtarna kvar!

Igår kväll plockade vi ner tomtar, ljusstakar, kulorna i julgranen och bar till sist ut den barrande granen. Befriande är ordet eller känslan för denna enkla handling när man är två.

Min diskutbuktning har gjort mig beroende av hjälp vid alla lyft eller vridrörelser. Jag har fortfarande ont i benet när jag går och denna dag har mest bestått av vila.

Jag intar forfarande mest horisontal läge på rygg och då passar jag på att meditera. Igår morse såg jag mitt bäcken bli genomlyst under en session på högre höjder och såg hur den lilla kvarstående disken varsamt puttades på plats samt förstärktes med gelé.

Var till min kiropraktiker nån timme senare och han konstaterade att kategori 3 var borta (diskproblem är löst) nu är kategori 1 det som krånglar dvs. musklerna. Jag uppmuntrades till mina visualiseringsövningar samt självhealing. Nu mediterar jag minst två ggr om dagen och avhandlar allt som bekymrar eller påverkar mig på något plan.

För en vecka sedan avled min pappa, 87 år gammal, och jag fick ynnesten att följa honom över på andra sidan samt lämna över till min svåger Bengt som gick över för fyra år sen.

Pappas död har medfört händelser som är kraftfullt påverkande och nödvändiga. Min lilla pappa som hade så svårt med kommunikation i livet har öppnat många dammar efter övergången.
Han har haft fullt upp den sista veckan.

Monday, January 14, 2008

BLÅ TIMMEN


DEN BLÅ TIMMEN SLUTAR ALDRIG FASCINERA MIG
Vinter dagen lider mot sitt slut och allt blir blått. Innan det blåa döljer allt annat ser jag de vita grenarna på träden, buskarna glittra, jag ser den mörka stammen. I nästa stund har den blå färgen målat över allt synligt och kvar är konturerna och skuggorna. Allt är blått.......
Detta fenomen har förundrat mig länge.
Jag arbetade som förskollärare på en gammal, anrik förskola och jag minns januari eftermiddagarna när jag arbetade. Barnen och jag satt vid de låga borden framför de stora fönstrena och ritade eller läste när min blick bara fann den blå timmen utanför. Blicken fastnade och följde med i skapandet av de blå nyanserna, allt stillnade och jag var såld.......
Det är svårt att förklara för någon som inte upplevt det. På något sätt tror jag att de blå nyanserna öppnar själens seende, anden känner sig fri....Det blir så lugnt och tiden upphör att existera.
Jag minns mitt första besök i ljuskupolen för snart tio år sen. Det var den blå färgen som gjorde mig så otroligt glad och lycklig, det kändes som om himmelriket fanns här på jorden. Jag tjöt av lycka och ville aldrig att det skulle ta slut.
På något plan föddes min längtan efter att ta upp färgkupolen till oss i Norrbotten så fler än jag skulle få uppleva de rena färgernas magiska helande. Det tog nästan åtta år men nu är den här med sina otroliga kulörer, sin vita sfär och har hjälpt många människor på vägen.
Färger har en oerhörd potential att påverka oss långt in på cellnivå. De frågar inte vem du är, ålder, kön, ras, läggning, istället ger de dig en vila inombords medan de lagar och lappar villkorslöst. Allt medan du njuter, tar igen dig, är ifred med dig själv i Ingen Mans Land.....

Sunday, January 13, 2008

FÄRGTERAPI MED TULPANER

TRETTONDAG KNUT DANSAS JULEGRANEN UT!

Men inte hos oss i Kallax, det gör vi när vi värmer upp verandan nästa gång. Idag plockade vi ner stjärnor, adventsljusstakar, tomtar och annat jul likt.

För övrigt så är det sig inte likt hos oss. Jag har befunnit mig, gör det än, i ide. Mitt vänstra knä har med hjälp av en vurpa på verkat en gammal skada i sacrum. Det gör att jag verkligen tar igen mig, vilar, kliver upp och vilar.....Då och då uppsöker jag en till förlitlig, trygg kinesiolog/kiropraktiker som trycker på triggerpunkter och underlättar läkningsprocessen.

Jag är ensam mestadelen av tiden, nu under helgen har jag fullkomligt stöd av min"rike" man. Han är verkligen rik på mycket. Han har medkänsla, passar upp mig, är tålmodig, kärleksfull, ömsint, skrattar med mig, lagar mat, är varm och mysgod, är vacker.......

Han blir också rastlös, irriterad ibland, tar sig ut på egna uppdrag(just nu lite skoterkörning, senare en promenad)trött........

Det fantastiska med oss människor är att vi verkligen har ett stort utbud av allt, det beror bara på vad-/hur-/när-/eller om vi stillar oss och gör något av det som gagnar oss i växande, eller om vi låter det vila...

Utomhus är det vintervitt. Äntligen lägger sig snön över naturen, snön som reflekterar alla regnbågsfärgerna. Himlen är grå men solen skymtade fram mellan molnen för en stund sen.

På bordet framför mig står en vacker tulpanbukett och delar med sig färgterapi. Min käraste lillasyster kom förbi i fredags med mat, godis och en påminnelse om ljusets återkomst via blommorna. "Söstra mi" som vet hur det känns att bli stilla i vila. Önskad, uppskattad, lärorik eller inte....

Att vara eller icke vara, det är frågan?

Lägger mig ner en stund, tittar i taket och funderar.......