Saturday, March 15, 2008

SOL UTE SOL INNE SOL I HJÄRTA SOL I SINNE

Jag är lysande, mitt ansikte har lapat sol idag och istället för snövit är jag skimrande rosa. Solens under! Har suttit ute i två timmar, mediterat, druckit energidrink, konverserat med vänner och mått allmänt bra. Så länge har jag inte vistats ute sen i höstas.

Åtog mig arbetet som lärare i Alternativmedicin på Kom.Vux. och det är underbart roligt. Min önskan att få delge detta fantastiska komplementära till undersköterskor som ska arbeta med människor gick i uppfyllelse.

Det är ett kortare block i utbildningen och tio intresserade människor deltar i undervisningen. I veckan gick vi igenom bemötande, beröring på alla plan och de fick lära sig en taktil ryggmassage som är otroligt avslappnande.

Till veckan ska de komma till färgkliniken och få prova färgbehandling samt få lite vetskap och kunskap om alla fantastiska färger, från Infrarött till ultraviolett.

Sitter på min kökssoffa och kikar ut genom fönstret, det är i början av den blå timmen och världen ser ombonad ut. På bordet står en bukett med tulpaner i blandade kulörer, bredvid mig ligger vår svarta katt och snusar.

Vårt hem befinner sig fortfarande i KAOS stadiet men det gör ingenting för vänder jag på ordet så blir det SOAK. Och det har jag verkligen gjort i mitt inre, sökt efter min egen sanning samtidigt som jag plockat upp mycket gammalt skrot som legat och skavt. Jag har städat och gjort om delar av min upplevda historia.

TANKENS KRAFT, Övning

När och om du vill bidra till rening och/eller uppladdning av dina inre organ med tankens kraft.
Tankens kraft är oerhört stark och bidrar till din hälsa. Du kan göra den här övningen om du är frisk, sjuk eller allmänt känner dig redo att prova något nytt. I övningen har jag riktat energin, tanken till levern men du kan tänka på vilket organ du vill.

HETT TIPS! Prova......

MEDVETEN TANKEÖVNING RIKTAT TILL ETT SPECIFIKT ORGAN!

Blunda, ta några djupa andetag. När vi försänker oss i ett avspänt tillstånd öppnas dörrarna till det undermedvetna och solen lyser in.

Tänk dig, fantisera att du har röntgen syn och tittar in i din kropp, skanna tills du hittar levern på höger sida under och strax nedanför revbensbågen. Den är där tillsammans med sin partner gallan……

Tänk dig att du varsamt lyfter ut levern och håller om den med de mest ömma kärleksfulla händer (som om du höll en liten fågelunge). Titta på den och skanna om du ser något som fångar din uppmärksamhet (utan att bedöma).......

Andas in ljus som du för över till din lite trötta lever. Tänk på det vackraste du vet, det bästa du vet, det underbaraste du vet och sänd över det till din lever......

Berätta för din lever(tyst eller högt) hur tacksam du är för att den finns, att den gör så viktigt arbete hur vacker den är o.s.v. Tala om hur mycket du älskar den....

Berätta att du är medveten om att du stängt inne en massa ilska under årens lopp men att du nu har valt att gå helandets väg och att du utan hets eller krav snällt tar hand om dig……..

Det går ibland i snigelfart medan du inväntar själen, du måste stanna upp och vila men helandet sker till och med när du sover.

Fråga din lever om den har tips eller budskap till dig?

Titta på levern om det har skett någon förändring efter övningen (minns skanningen)……

Se framför dig den mest perfekta, underbara och skimrande lever och sätt varsamt tillbaka den på sin plats.....

Håll händerna över området och andas en stund...

Tacka för sessionen.....

Övningen kan göras varje dag eller så ofta du tar dig tid eller önskar.....

Thursday, March 13, 2008

OTOSAN ÖRONLJUS/Kurs på Qi Center Luleå


OTOSAN TERAPI (ÖRONLJUS) ½ dags kurs på Qi Center Luleå

Söndag 6 aprilkl. 17.00 – ca. 20.30

Kostnad: 450:- (exkl.moms företag)

Har du eller någon du känner problem med öronen på något sätt?

· Öronsus, tryckförändringar vid dykning/flygning
· Lock för öronen
· Öroninflammation, bihåleinflammation
· Vaxproppar
· Klåda
· Tinnitus etc.

Då kan öronljusbehandling hjälpa dig på ett naturligt och smärtfritt sätt

- Genom värme skapas en trycksänkning i örat, som medför ökad cirkulation och rätt tryck i trumhinnan. Örats olika delar mjukas upp och behandlingen tar samtidigt effektivt bort vax och skräp från örat.
Denna preventiva metod ger en känsla av välbefinnande och lindring av öronproblem redan efter första behandlingen.

Den här kursen passar dig som arbetar som terapeut, vill lära dig mer om egenvård, är intresserad av hälsa m.m.

Anmälan snarast till: Livskraft, Monika Palo 070 – 636 43 84
info@livskraft.info
http://www.ljuskupolen.se/ (läs bloggen)


Otosan terapi/Existens Maximum

"Den nya behandlingen med gamla traditioner"Otosanmetoden bygger på en urgammal behandlingsmetod som påverkar besvär i örat och de övre luftvägarna och har i årtusenden utförts med brinnande vaxrör.Otosanmetoden är utvecklad efter fysikens lagar om vakuum.
Genom att bränna en kona från den breda öppningen minskas trycket i mellanörat och det
uppstår en skorstenseffekt.Otosanmetoden är utvecklad i Italien, där även produkten tillverkas. Företaget har vissa krav på utbildning som ligger till grund för att terapeuter här i Sverige skall kunna behandla med metoden. Detta innebär att Otosankonerna aldrig säljs till konsument, utan endast till terapeuter som erhållit Otopatutbildning.

Utbildningen ger kunskap om grundläggande öronanatomi, praktisk och teoretisk kännedom om öronbehandlingen, metodens uppbyggnad, bakgrund och historik om utveckling och tillverkning. Även en genomgång av olika förekommande öronproblem samt grundläggande kunskap om tillämpning vid olika tillstånd ingår.Utbildningskravet är en trygghet både för terapeut och patient.

Sunday, March 09, 2008

PAJALA FÖRELÄSNING - BEHANDLINGAR

Nu är det dags för rejäla behandlingar i Pajala.

Tisdag 11 mars samt onsdag 12 mars gör vi behandlingar på REGINAS hälsomottagning i Pajala.

På onsdag 12 mars kl.18.00 - 20.00 har vi en gemensam FÖRELÄSNING på DATAPÖRTTET.

"Det fina med KINESIOLOGI" och "FÄRGERNAS betydelse för glädje i livet" Kostnad 180:-

Elisabet Wennberg arbetar med Kinesiologi på olika sätt samt massage.
Du kan läsa mer om Elisabets behandlingar om du scrollar tillbaka till november "Ny medarbetare...."
Jag gör mest Inre resor, Healing samt Färgbehandlingar.
Mina behandlingsmetoder hittar du också längre tillbaka.

Monday, March 03, 2008

MEDITATIONSSERIE på Qi Center Luleå

Detta är att rekommendera när du är redo att starta med dykningar i din inre värld. Meditation eller inre resor är förträffligt att använda sig av när man vill lära känna sig själv ännu bättre samt bli mer medveten om ens svagheter och styrka.

Lycka till! Monika


Under våren 2008 erbjuder jag dig en resa in i dig själv, där jag hoppas att du kommer att uppleva en utveckling och känna att du lämnar gammalt bagage bakom dig och att dina steg framåt blir allt starkare.


Kraftrum, Elisabet Wennberg 070-205 51 50
QI CENTER, Bergnäsvägen 15


Meditationsträffarna är upplagda i en serie men det är inget hinder om man bara vill eller kan delta i någon enstaka träff. Vi går igenom en avslappningsövning och en guidad meditation mellan kl 18.30 och 19.30 och för de som önskar finns thé, kaffe och något gott efteråt.
Inga förkunskaper är nödvändiga. Kostnad är 150 kr/tillfälle.

Rena kroppen och sinnet
Onsdagen den 5 mars, kl 18.30-19.30

Grunda sig och hitta styrkan
Tisdagen den 18 mars, kl 18.30-19.30

Möta relationen till sig själv och andra
Tisdagen den 1april, kl 18.30-19.30

Så ett frö
Tisdagen den 6maj, kl 18.30-19.30

Ta tillbaka kraften
Tisdagen den 3 juni, kl 18.30-19.30

Midsommarmeditation
Tisdagen den 17 juni, kl 18.30-19.30

MEDITATION

Många väljer att meditera för att minska stressen från arbetet, familjen, sjukdom eller en miljö. Andra söker sig till meditation för att få vila från värk eller smärta, där meditationen inte alltid tar bort smärtan men gör att man lättare kan handskas med den. En annan anledning till att börja meditera kan vara att man är nyfiken på vem som egentligen finns där inne, vem vi bär med oss.

Det finns många olika typer av meditationstekniker men de har alla samma mål, att höja medvetandet, stilla tankarna, skapa inre frid och att man ska närma sig sitt sanna jag. Meditation är också ett oerhört användbart verktyg för andlig och personlig utveckling. Att meditera regelbundet hjälper dig att bli medveten om vem du är, inte vilka roller du spelar i olika sammanhang, utan vem DU är innerst inne. Du kan lära dig att stilla ditt medvetande och få kunskap om din inre värld.

Vid meditation kan man få förmånen att se på sina dolda hinder och blockeringar och få möjlighet att lösa upp dessa. Det är helande att meditera eftersom det lugna och stressfria tillstånd du uppnår med regelbunden meditation kan du även använda dig av i vardagslivet. Hur man ser på och reagerar inför stress är ett mått för hur mycket stress man upplever.

Medvetenheten kan vara en källa för personlig insikt och förståelse samt en hjälp att lösa gamla trauman eller problem för att få tillfälle lära sig att förstå och kanske förlåta.

Meditation är en ödmjuk process som för oss tillbaka till ögonblicket.


Kraftrum, Elisabet Wennberg 070-205 51 50
QI CENTER, Bergnäsvägen 15