Thursday, May 29, 2008

REIKIKONVERSATION

Monika: Hej! Hoppas du varit riktigt flitig i Reiki världen! Jag tycker jag känner energierna virvla omkring????

B: Absolut. Jag har några personer på rejäla avstånd som gärna låter mig öva på dem och som jag får feedback ifrån. Det går bättre och bättre att "öppna upp" känns det som.

Men jag kan känna en trötthet efteråt speciellt om det är svårare saker..Jag testade på hunden
p g a att han har haft ett otäckt sår på kinden som varat o luktat skunk senaste tiden. Igår säger min man (som bara diffust vet vad jag håller på med) att: Hunden har slutat lukta! Yes!!

Vet du hur hunden gör när jag lyfter händerna som paraboler? Han kommer fram och lägger sig pårygg vid mina fötter! Helt fantastiskt & rörande. Jag är helt såld på Reiki.Oj!

Monika: Hurra! Tröttheten kanske är berättigad just nu när du är i 21 dagars perioden. Din egen trötthet kanske aktiveras när du jobbar på med andra, den får sig också en dust. Eller?

Hunden! Du kan också tänka dig hur du renar hunden med strålande vitt ljus eller låter honom mentalt stå under ett underbart vattenfall som sköljer genom honom kroppsligt, psykiskt, mentalt och andligt. Djur förstår precis vad vi sysslar med, de har väntat länge på vår medvetna delaktighet för helandeprocessen.
Jag är glad för din skull och för världens skull.


B: Tänkte inte på 21-dagarsperioden..inte underligt att jag känt mig trött, gråtmild och upprorisk precis som förra gången. Reiki ruskar om mig inifrån o ut. Ska ta det lugnt med tränandet tills perioden är över..kanske onödigt att köra för hårt med energierna. Är nöjd med det jag gjort hittills i alla fall. Jag har varit inne o läst om reningsmeditationen och den kan nog vara användbar till lite av varje. Tack så mycket!

Tuesday, May 27, 2008

REIKI - frågor och svar

Undrar och är nyfiken på detta med den traditionella vägen i Reiki el. inte. Vet ju att den trad. är hårdare, längre och dyrare, men i övrigt.Vad innebär det? Vad är det som gör skillnad i utbildningarna?

Traditionella vägen:
Steg 1; ingår ALLTID 4 initieringar eftersom ALLA initieringar för sig har ett syfte och gör sitt arbete fysiskt, psykiskt, mentalt och andligt. Effekten av initieringarna är livslångt. Eleven lär sig egenbehandlig samt behandling av andra.

Steg 2; ingår initiering + tre symboler. Eleven lär sig symboler, tränar teknik och förkovrar sig i energiarbete på distans.
Kurs sker i grupp eller enskilt och vi har personliga möten.

Vi som är mästare denna väg följer den muntliga traditionen som den har lärts ut från mästare till mästare. Vi har traditioner från Mrs Takata som var den första kvinnliga Reikimastern eftersom Wanja Twan, min Grandmaster, lärt sig hos henne. Vi har denna väg hört att Dr. Hayaschi i Japan som var Takatas lärare inte ville att traditionen skulle ändras eller förvanskas utan bevaras i sin form, det gick ju så långt att han inte ville att den skulle föras ut ur landet av denna rädsla. Vi lär ut denna väg och eleverna är fria att välja sin väg.

Dyrare: Vi håller priserna ungefär lika var du än lär dig Reiki. Pengar är energi och vissa saker kanske måste värdesättas för att VI som sökare ska uppmärksamma vad VI är villiga att lägga ner på något som känns viktigt för oss. Masterskapet känner jag verkligen att priset ska uppmärksamma sökaren om denne verkligen är redo att åta sig detta åtagande som kräver mycket av dig som person samtidigt som den ger fantastiskt mycket. Jag vill utbilda med kvalitet istället för kvantitet. Mitt etiska och moraliska ansvar som utbildare är också stort och i det VILL jag att det ska vila en stabilitet för den som ska föra vidare traditionen. GRUNDEN ska vara välmurad!

Angående tid:
Min filosofi är att ALLT måste få ta tid ibland. Som jag sa så tror jag inte att den personliga utvecklingen och tillväxten bara hoppar på en snabbt. Som en havande kvinna måste bära sitt barn i ca 9 månader innan det är färdigt att födas så behöver vi vagga omkring med ALLT eller en del innan det mognar och är färdigt att användas. Ibland fastnar vi i en illusion att vi blir upplysta snabbt och att det bara sker så där genom en kurs eller initiering. Min tanke är att det tar tid att lära känna sig själv. Jag är över femtio år och inser att jag bara är i en medveten början. Vi har många lager att skrapa av och de kan vara på ett medvetet eller omedvetet plan.

Hårdare? Jag vet inte riktigt om den uppfattas hårdare men kanske. Vi har kanske stora krav på oss själva när det gäller utbildningsformen och det står jag för. Det finns många obalanser och blockeringar i våra liv och det kan påverka vår psykiska samt fysiska hälsa. Reiki ÄR en enkel metod att ta hand om sig själv och dela med sig till andra om man är redo. Men när du börjar DIN medvetna RESA mot hälsa på alla plan så kan det sätta igång saker, tillstånd, reaktioner som du kanske inte förstår och DET förloppet kan skrämma en oerhört mycket. Då behöver det finnas en stabilitet att luta sig mot och lita på att det går över samtidigt som du växer på flera plan.

SKILLNAD i utbildningarna: läs i Lena Johanssons bok "Reiki" i slutet där hon förmedlar om de olika utbildningarna och vad de kan ge. Eller också får du ta reda på om de andra utbildningarna genom dem som håller kurserna. Jag är inte så insatt eftersom jag lagt ner min energi och tid på den här vägen som är rätt för mig. Min inre längtan och önskan har gjort att jag har sökt och funnit denna traditionella väg som fortfarande gör att jag känner mig tillfreds. Det har för mig räckt tillsammans med allt annat som hjälpt mig i mitt sökande efter min egen sanning.

Det finns många vägar och ALLA bär till ROM, förr eller senare. Det viktiga är att speciellt vi som utbildar vet vad vi håller på med samt gör det av kärlek. Att vi gör det för att sprida villkorslös kärlek som hjälper jorden att helas, att vi medvetandegör om allas personliga ansvar att inte kränka, skada, göra någon liten och att vi alla kan bidra till ett holistiskt varande samt seende.
Ingen av oss är bättre än någon annan och alla behövs för att sprida ljus.

En metod att veta vad som är bra för dig är att ta reda på information, gunga i allt du vet och känn efter i maggropen om hur det känns. Blir du glad, varm, upplyft, motiverad, vaknar, känner en längtan m.m. så "GO FOR IT"

Thursday, May 22, 2008

GRÖNSKAN ÄR TILLBAKA

Äntligen börjar det SPIRA LIV! Den här vårgröna färgen fyller mig med ny förhoppning om livet.

Gräsmattorna börjar bli gröna och ur knopparna på träden börjar det skjuta ut blad. Fåglarna sjunger fantastiska serenader hela dagarna.

OCH; jag har börjat promenera med hjälp av stavar.
Det här är fjärde kvällen jag gått stavgång och gjort ordentlig stretching efteråt. Nu har jag nått ca. två km. och benet protesterar inte lika mycket. I början känns det som om jag tar ett steg med ett köttsligt ben och nästa med ett träben. Men det balanserar upp sig och innan jag är hemma känns de skapligt jämlika.

Jag är också inne i en fas då jag verkligen försöker räta till syra/bas balansen. Citron och limevatten samt ökad dos med pH-kalk, lecitin för alla cellmembran och Krill plus med omega 3.

Jag försöker höja immunförsvaret med djupandning för att öka syresättningen i musklerna samt behandlar med MMV apparaten för att stärka de inre organen.

Det är mycket nu, men det känns väldigt stimulerande. Det ska nog bli ordning på mig också. Skämt åsido, egentligen mår jag oförskämt bra på många plan. Jag lever med en man som jag verkligen trivs med och känner stor kärlek för, mitt hem börjar få en underbar struktur och balans. Jag tycker om att strosa omkring här hemma och bara njuta av harmonin som börjar flöda. Nu ska min älskade få sig en balanserande stund med MMV.

Friday, May 16, 2008

TANKENS KRAFT, tankar

Du är vad du äter.....

Du är vad du tänker....

Din tanke idag skapar din morgondag...

Egentligen så tror jag inte att vi har en aning om hur stor tankens kraft är. Allt startar ju med en tanke eller idé.

Jag var på en fin invigning av Yogahuset i Piteå i går som påminde mig om just tankens kraft. Kristina som är en god vän till mig höll sitt eget invigningstal där hon berättade om huset från första tanken för tolv år sen till igår när detta stora palats invigdes. Hon har köpt en hel kyrka där hon kommer att bedriva sin verksamhet och det är jättefint.

Det finns många metoder hur vi medvetet kan arbeta med tankens kraft på ett målinriktat och fokuserat sätt.

Nu ska jag dela med mig det sätt jag valt att arbeta med just nu. Jag har fått en vacker ask i egyptisk stil som jag renat med tanke på ändamålet. I asken har jag lagt ett vackert kort där det står

"Allt som finns i den här asken ÄR"

I asken har jag lagt ner önskningar, visioner som är viktiga för mig just nu i form av färdigskrivna dokument, nedskrivna rader e.tc. Jag kan också lägga ner foton av personer som är viktiga för mig för att förstärka deras välmående.

Asken är för mig en helgedom dit jag fokuserat sänder riktade tankar eller önskningar som jag föreställer redan har uppfyllts.

När det är klart tömmer jag ur det som redan är passé och lägger dit något nytt.

Fantasin är en tillgång! Prova får du se.......

Monday, May 12, 2008

METAMORFOS 1 dagars utbildning på Qi Center Luleå


METAMORFOS
Förvandling

En taktil behandlingsmetod på FÖTTER, HÄNDER, HUVUD som följer ryggradens REFLEX ZONER. Huvuddelen av beröringsmassagen sker på fötterna och utförs efter ett strukturerat mönster.

Ordet Metamorfos kan förknippas med puppa/larv/fjäril - stadierna, där vi tänker oss att alla har olika höljen/miljöer för utvecklingen. Varje hölje är tänkt att vara en trygg och säker plats för oss att utvecklas i och när vi är färdiga med ett hölje byter vi till ett annat. Vi är alltid på väg till något högre och mer förfinat.

På 60-talet upptäckte ROBERT ST. JOHN ett helt nytt reflexsystem på fötter, händer, huvud och rygg. Genom att arbeta med dessa zoner frigjordes blockeringar som uppstått under fostertiden eller efter födelsen. Metamorfos är en metod som kan hela det som behövs och är enkelt att använda. Tekniken erbjuder en unik metod att se på livet samt ändra förhållningssätt som inte fungerar tillfredsställande.

TILLVÄGAGÅNGSSÄTT: Klienten/Mottagaren sitter eller ligger avslappnat och bekvämt medan behandlaren masserar en fot i taget på ett mjukt och behagfullt sätt. Varje fot tar ca.15 min i anspråk innan behandlingen fortsätter på händerna för att till slut avslutas på huvudet.

· En helande behandling som passar alla åldrar. Metamorfos är en fantastisk metod att använda sig av när det gäller barn, åldringar, funktionshindrade samt för att förstärka närheten mellan individer. Det är en effektiv metod vid spänningstillstånd som orsakas av stress, sömnproblem, trauman eller andra obalanser.

· Behandlingen är mjuk och lugnande för både givare och mottagare. Metamorfosen hjälper behandlaren att vara totalt närvarande i mötet. Den är behagligt avslappnande och påverkar nerv – och hormonsystemet på ett kraftfullt sätt.

· Beröringen ökar empati förmågan och medvetenheten. Metamorfosen öppnar upp och stärker den inre kommunikationen mellan behandlare och klient. Ibland är ord överflödiga när händerna gör sitt arbete. Andningen blir i fokus och stunden blir helig

Kurs i Metamorfos på Qi Center, Bergnäsvägen 15 i Luleå
Torsdagen 22 maj kl. 10.00 – 16.30
Investering: 700:- (företag exkl.moms)

Frågor eller anmälan till

info@livskraft.info 070-636 43 84
www.livskraft.info www.ljuskupolen.se
(bloggen)

Thursday, May 01, 2008

1 MAJ - LJUSET HAR ÅTERVÄNT

Helt plötsligt har snön försvunnit och vårfåglarna har återvänt. Mina älskade storspovar väcker mig tidigt och jag är återigen morgonpigg. Ligger kvar i sängen och lyssnar på tranorna, kanadagässen, tofsviporna och storspovarna. Det vibrerar i luften av alla ljud och solen kikar in mellen persiennerna. Det är underbart att bo på landet.

Jag gör min lilla morgongymnastik, ben, mage, säte och rygg innan jag kliver upp. Jag har fortfarande sviter av diskbråcket i mitt vänstra ben även om det går framåt med snigelfart. Ja, jag har verkligen fått en utmärkt chans till att träna tålamodet. Jag tackar för den möjligheten och känner mig inte särskilt ledsen eller besviken. Tänk vad jag lärt mig att be om hjälp och ta emot den när den erbjuds. Jag har lärt mig slå mig ner och invänta själen.

Minns berättelsen om västerlänningarna sm skulle bestiga Himalaya, de stretade och drog, klättrade och skyndade för att komma upp till toppen. När de vände sig om för att hålla koll på de inhemska bärarna så såg de till sin förskräckelse att bärarna satt kvar långt där nere. Västerlänningarna skickade ner en budbärare för att fråga vad som stod på.
Bärarna satt lugnt kvar på stenarna , andades och svarade: Vi sitter och inväntar vår själ......

Vad bärarna ska ha funderat på varför klättrarna stressade så förfärligt?

Avslutar denna gång för att se ett naturprogram om korpar, de magiska svarta fåglarna som visar oss vägen. Det blir intressant!