Tuesday, July 29, 2008

FÖRELÄSNING på Evas KONSTIGA Kafé

LIVSRESAN

Ja, vår resa här på jorden är spännande, först så går det hit och sen så går det dit. Vi vet oftast inte vad som väntar runt hörnet och det kan vara lika bra. Livet själv är ibland tillräckligt för att vi ska orka med eller kunna hantera händelser som dyker upp.


Ibland är det enkelt och störtkul och ibland är det betungande, det kan bero på vilka "ögon" vi använder just då, vilken sinnesstämning vi har och livsläget.

Det fria valet är mitt, oavsett vad som händer.

Med ökad medvetenhet kan jag välja hur jag tar till mig motgångar eller andra eventualiteter. Jag kan också göra ett val om hur jag handskas med det som "hänt" och hur jag går vidare. Jag kan välja om jag vågar möta känslor som sorg, vrede eller om jag lägger det åt sidan för att kanske låta det välla fram senare. Jag kan välja att be om hjälp med det som jag inte bemästrar själv eller lämna det. Jag kan välja att bejaka och se mening med det som sker samt välja glädje.

Ta dig tid på torsdag 31 juli, kl. 19.00, för att lyssna på en föreläsning, LIVSRESAN" i en rogivande miljö på landet.

Föreläsningens syfte är att beröra och väcka ett igenkännande på ett humoristiskt sätt.

Samtidigt kan du njuta av gott fikabröd bakat med omtanke och kärlek hos Eva på "Evas KONSTIGA Kafé" i Norra Sunderbyn

Föreläsningen är kostnadsfri och handlar om vår väg i livet, alla möten, medvetna/omedvetna val, konsekvenser, mönster/präglingar, passion, vilja samt åtaganden.

Välkommen hälsarLivskraft, Monika Palo www.livskraft.info, info@livskraft.info

Wednesday, July 23, 2008

Att bygga broar

Att bygga och reparera broar är en konst, ett ädelt hantverk som verkligen behöver full koncentration. Nu tänker jag mer symboliskt på brobyggande.

Vi lever våra liv eller färdas i våra liv och allt vi gör, handlar, säger, uttrycker, reagerar på m.m. ger konsekvenser - gör avtryck. Det är viktigt att göra avtryck men inte vilka som helst. Det kräver medvetenhet, styrka, koncentration, vilja, inspiration och mycket mera för att lämna kärleksfulla avtryck.

Alla gör vi "fel" och för att reparera eller bygga nytt (förtroenden, tillit, glädje....)krävs att vi bemödar oss utan att göra oss själva illa eller bli tillintetgjorda.

Då är det som att bygga broar eller hitta färdmedel som tryggt tar oss över på andra sidan utan att någon kommer till skada. Vi måste ta reda på fakta och gå till botten med uppgiften. Det kan ta tid innan allt är på plats och vi kan bara ta ett steg i taget. En bro ska kännas så säker att vi kan mötas på vägen utan att den rammar.

För att få överblick över skeendet (det som hänt) är det bra att upphöja sitt sinne genom att ta några steg ifrån det som hänt och beakta eller iaktta det en bit ifrån för att få mer öppet vidvinkelseende. Det kan också hjälpa att tänka sig in i den andres sits för att bättre förstå reaktionen (efterskalvet)

Livet är fullt av händelser, väntade - oväntade, och det är svårt att förutse det som kommer.
Människan spår och Gud rår!

Men vi har möjlighet att påverka, göra val som leder oss framåt mot tillväxt. Vi har tillgång till kärlek, helande och nåd. Vi kan avsluta präglingar, mönster som inte längre gagnar oss och det kan göra oss fria.