Monday, October 20, 2008

Talareuppdrag i Falkenberg

Föreläsning Fredag 7 november 2008 kl.8.30 - 11.30

Offerkappa eller kejsarmantel, vad väljer du?

En föreläsning som handlar om att göra medvetna eller omedvetna val. Ständigt gör vi val som ger ringar på vattnet. Ibland är det inte kul, ibland måste vi bara G.L. d.v.s. Gilla Läget eller också göra något åt det som inte känns bra! Det är jag som bär ansvaret för min lycka fastän det skulle kännas bättre om det var någon ”annans” uppgift.

Syftet är att inspirera, beröra och ge tankeställare samt starta en lustfullt berikande process som leder till ett hälsosamt agerande. Humor och igenkännande kommer att vara den röda tråden under framförandet som förhoppningsvis hjälper dig att välja ”ytterplagg” –
Offerkappa eller Kejsarmantel, när du lämnar föreställningen!

Monika Palo • I samarbete med Kompetensfokus, 0920-26 16 02 kontakta@kompetensfokus.com www.kompetensfokus.com

Kunskapsdagarna i Piteå 21 november 2008

Du som får denna inbjudan från deltagare eller samarbetspartners
kan boka in dig på valfritt antal seminarier utan kostnad på:
http://www.kunskapsdagarna.nu
Arrangör: Kunskapsdagarna Sverige AB • 013-13 62 40 • http://www.kunskapsdagarna.nu/

PLATS: PITE HAVSBAD
ORT: PITEÅ


RUM: HARPAN
SEMINARIE: 1100-1106


1100 • 08.30-09.25
Offerkappa eller kejsarmantel – vad väljer du?

En föreläsning som handlar om att göra medvetna eller omedvetna val. Ständigt, varje dag, gör vi val som ger ringar på vattnet. Ibland känns konsekvenserna inte alls roliga och vi behöver åtgärda det eller också får vi G.L. d.v.s. Gilla Läget.

I´m sorry, det är du, jag som bär ansvaret för din/min lycka fastän
det skulle kännas bättre om det var någon ”annans” uppgift.

Syftet är att inspirera, beröra och ge tankeställare samt starta en lustfullt berikande process som leder till ett hälsosamt agerande. Humor och igenkännande kommer att vara den röda tråden under framförandet som förhoppningsvis hjälper dig att välja ”ytterplagg” – Offerkappa eller Kejsarmantel, när du lämnar föreställningen!

Monika Palo • I samarbete med Kompetensfokus, 0920-26 16 02, kontakta@kompetensfokus.com http://www.kompetensfokus.com/

RUM: TROMBONEN
SEMINARIE: 1093-1099

1097 • 13.10-14.05
HJÄLP, det kokar över! Vad ska jag göra?

Föreläsningen handlar om utbrändhet eller utmattningssyndrom som många engagerade eller ambitiösa människor ställs inför. Det kanske inte är du utan din partner eller
arbetskamrat som ”drabbas” och vad kan du göra.

Skeendet kanske är nödvändigt och inte en katastrof, det beror på vad vi gör av det. Vi springer alla i ekorrhjulet som accelererar och går fortare och fortare.
Utbrändheten kan rent ut vara en gåva som för med sig nya öppningar och möjligheter. Äntligen får du en chans att stanna upp och andas i din egen rytm.

Kollapsen kan framkalla skräck, ilska, rädsla och skam men när du passerat de stadierna så kan himmelriket öppna sig! Det är nu du får möjligheter att upptäcka vem du egentligen är och manas till att ta reda på din längtan. Så, öppna dina öron och lyssna, här kan du få inspiration och tips på andra vägar att gå.....

Monika Palo • I samarbete med Kompetensfokus, 0920-26 16 02, kontakta@kompetensfokus.com http://www.kompetensfokus.com/

Sunday, October 12, 2008

Det är måndagmorgon och mitt sinne känns så lätt

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne.....

Den gamla välkända ramsan, broderad på många bonader, målad på många tavlor är verkligen en påminnelse till oss i den vanliga vardagen med alla vedermödor.

Det är så mycket som tar vår uppmärksamhet i anspråk så jag tror att vi oftast inte kommer ihåg att styra över vår tankes kraft. Vi är uppbokade i olika åtaganden, ansvarsområden som kräver att tanken redan är där i förväg för att förbereda ett flöde i det vi gör. Hur ska vi då dessutom hinna programmera in tanken på ett upplyft och ljust sinnelag?

Tips:
Ställ väckarklockan på ringning en kvart före din normala uppväckning. Ligg kvar i sängen och bestäm dig för att andas 3 djupa andetag som hjälper dig att komma i kontakt med din inre verklighet. Det är som att öppna dörren till ditt undermedvetna.

Bestäm ex. antal andetag, 15 - 30.....som du ska ägna dig åt detta morgonbestyr innan du kliver upp.

Tänk, fantisera att du har en soluppgång framför dig och medan du andas in och ut i din egen takt så fyller du ditt inre med sol, ljus, färg från soluppgången. Det fyller hela dig med ljus och energi samtidigt som du naturligt tömmer trötthet och andra belastande tillstånd med hjälp av utandningen. Detta sker helt utan ansträngning, du bara andas.

Den enkla övningen ökar vitaliteten och ger mer kraft. En gång är ingen gång, två gånger blir en vana...

Men, det är bara du som kan bestämma för dig själv om det är värt att prova.
TÄNK om det funkar? Så enkelt - dessutom kostnadsfritt!

Sunday, October 05, 2008

Glädje och förväntan

Tänk hur förväntan kan övergå i glädje. Ibland känns glädjen bubblande, ibland är den stilla, ibland är den pockande och ibland vill den bara ut.

Idag känns en stilla glädje inombords, en glädje som är varm och ombonad. Jag har varit med min familj, tagit en promenad, badat bastu, myst, ätit god hemlagad mat, skjutsat min dotter och hennes sambo till flyget, hälsat på mina svärföräldrar på hemmet och nu längtar jag efter en bio stund med min man. En stund som ser ut som om den ska skjutas på framtiden.

Så det kan bli ibland, det förändrar sig och vad gör vi åt det då?

Livet handlar hela tiden om att göra val som leder till olika tillstånd eller händelser. Det gäller att känna efter vad som fyller det inre med förnöjsamhet eller balans.

Nu väljer jag att sätta mig ner för att meditera, det var ett tag sen sist.