Saturday, November 15, 2008

Sol i November

Sitter och tittar ut genom fönstret medan jag väntar på min man som är med och stöttar upp byns julgran. Det kändes konstigt när byaåldermannen ringde igår kväll för att samla ihop starka män för uppdraget. Va, är det redan dags för julgran? Tiden går så fort, för mig känns det som om det nyss var september....

Snart är det advent och det är dags att plocka fram stjärnor och ljusstakar som ska lysa upp en del av tillvaron. Ja, jag säger bara det.......

Idag är en särdeles vacker dag med strålande sol som gör att allt glittrar utomhus. Det är frosten och den lilla snö som kommit som bidrar till allt glitter. När jag tittar på frosten så kan jag se regnbågsfärger gnistra i allt. Det är oerhört vackert måste jag tillstå även om jag aldrig längtar efter vintern. Personligen så har jag ett visst motstånd mot den långa mörkerperioden som även för med sig en känsla av frusenhet.

Min kropp och själ mår mycket mer strålande när det är värme i luften. Jag är mer mjuk i kroppen och njuter av färgerna i naturen på ett öppnare sätt. Tack och lov så har jag tillgång till Färg- eller ljuskupolen samt Sensei värmebehandling med InfraRött ljus. De har avsevärt kortat vinterkänslan för mig.

Värmen i Resonansen gör mig mjuk och smidig, dessutom tar jag mig alltid tid till en guidad meditation under sessionen. Det är fantastiskt välgörande och ger mig en oerhörd kick.

De monokromatiska färgerna och ljuset i Färgkupolen fyller hela mitt nerv-& hormonsystem med avslappning och glädje.

Eftersom jag själv mår så bra av behandlingsmetoderna så tillfredsställs jag också av att få arbeta med dessa fantastiska verktyg. Det är en fröjd att se människor avspända och nöjda.

Läs även bloggar på
www.livskraft.info www.halsofokus.com www.kompetensfokus.com

Wednesday, November 05, 2008

TV 24 NORBOTTEN Ljusterapi 5 november

Vilken grej! Att få vara med på ett program som rullar och återkommer var tjugonde minut. De ringde upp mig igår em. och frågade om jag ville vara med som färgexpert idag på morgon.

Jag kände mig fin i håret, nyklippt och nytonad, kände mig alert så jag hakade på. Lämnade in bilen på verkstad i morse, min man hämtade mig och skjutasde mig till mediehuset och jag motttogs av Ann-Sofie som anlände samtidigt som jag. Alla var välkomnande och jag kände mig avspänd och redo för inslaget efter lite pudring. Kameragenomgång och inspelning......

Allt gick enligt planerna och frågorna kändes naturliga för mig som arbetar med ljus och färg varje dag. Skulle ha kunnat sitta där i flera timmar och berätta. Vi hade roligt, skämtade och hade en god dialog mellan allt som händer i en studio.

Sändningen handlade om ljusets och färgernas påverkan nu när ljuset ger vika för mörkret. Lite hemmatips och hur vi kan hitta metoder som gör att vi mår bättre trots stress och för lite återhämtning.

Under sändningen kan man också se monokromatiska färger i ljuskupolen som filmades in strax efter studioinspelningen. De färgerna måste man uppleva för att veta hur de känns när de fyller den tre meter stora kupolen. Himmelriket eller nära inpå......

Jag vet inte hur jag skulle klara den långa mörka vintern utan dessa fantastiska färger....
Kika på 24 norrbotten så får du en glimt om hur det kan vara att vara i ljuset!