Thursday, April 30, 2009

Inspiration i Hawaiiansk massage

1:a Maj Vilken underbar dag!
Storspovarna väckte mig med sin sång i morse. Det är det underbaraste jag vet att vakna till!

Solen strålar från en blå himmel och tystnaden i huset är vilande för sinnet. Idag ska jag vara utomhus och andas in våren.

Är ledig i helgen för att på söndag ta flyget ner till Göteborg och sedan fortsätta ner till Varberg med tåg.
Ska vistas på Varbergs Kurort fram till onsdag då jag återvänder hem till Norrbotten.

Det blir underbart att få komma ner till västkusten och vara i försommarens energier, fantastiskt att få ynnesten att bo på Varbergs Kurort och njuta av allt det medför. Har utbildat personalen i Lomilomi för flera år sedan och äntligen är det dags att göra en vidareutbildning.
Det ser jag framemot!

Comwell Varbergs Kurort
4 & 5 maj Kl. 8.30 –12.30
  • Historik om Kahunatraditionen samt Huna filosofin
  • Genomgång och uppföljning av 3 dagars kurs
  • Problemlösningar
  • Uppfräschning av teknik i lomi lomi m.m.

REIKIHEALING kurs 8(em-kväll) – 9(dag) maj i Luleå

Qi Center Bergnäsvägen 15, Luleå

Reiki 1 Nybörjare: 2 dagars grundutbildning enligt den traditionella vägen

En healing metod som ökar medvetenheten och stärker Qi energin genom handpåläggning

En utbildning där du blir invigd i Reikitraditionen genom initieringar av en mästare. Livsenergin aktiveras och effekten är livslång. Alla barn, ungdomar, vuxna, gamla kan lära sig använda den intelligenta energin.

Reiki är urgammal tradition och du kan behandla dig själv. Precis som i medicinsk Qigong tränas du i att göra övningar varje dag vilket stärker din hälsa på alla plan; kroppsligt, psykiskt, mentalt och andligt. Du lär dig behandla dig själv och andra under kursen. I utbildningen ingår mental träning samt meditation. Reiki är mycket enkelt och effektivt som egenvård.

Den här vägen representerar den traditionella Reikin som jag kom i kontakt med 1992. För mig blev det en avgörande livsförändring som fortsätter att utveckla mitt liv och gör mig oerhört tacksam.
Ingår: arbetsmaterial, internationellt diplom
Investering: 1700:-/deltagare

För vad och för vem?

Alla som vill ha utveckling genom att ta ansvar för hälsa och välmående samt förstärka intuitionen. Alla som vill ha tillväxt mentalt psykiskt, andligt och vill väl

*Om du har tappat gnistan - känner dig utan ork, inspiration *Om du har blivit kränkt – utanför av någon anledning *Om du söker efter syftet – meningen med livet *Om du vill utvecklas *Om du har sömnsvårigheter eller svårt att slappna av * Reiki ökar närheten, öppenheten och vidsyntheten i familjer samt i partnerförhållanden * Ger en ännu stabilare grund att stå på * Reiki är bra för den som aktivt vill ta ansvar för sin hälsa, sitt liv samt medvetet öka sin utstrålning * Reiki är din ”läke - medicinväska” som du alltid bär med dig

Wednesday, April 15, 2009

NSD Helgbilagan 28 mars 2009 Hälsa.

En riktig vän...
De första kompisrelationerna skapas när vi är små. Men det är ovanligt att dessa lever vidare in i vuxenlivet. Måhända att vi inte träffas mer. Men minnet lever kvar. Alla möten ger en ny möjlighet till en relation. Hur är det när det gäller bekanta och riktiga vänner?

Gun-Britt Öhlund 52 år och Monika Palo 55 har varit vänner i ca sex år, här delar de med sig om vad vänner är för dem och vad de har för betydelse i livet.

Bägge menar att det är viktigt med acceptans för olika sorters vänskap - vissa shoppar man med, andra går man på puben med eller träffar på jobbet. Vissa ses som ytligt bekanta och andra uppgraderas till viktiga byggstenar i ens liv, riktiga vänner. - Jag har hellre få riktiga vänner än många bekanta menar Gun-Britt.

Vi dras ofta till dem som liknar våra spegelbilder som befinner sig på samma plattform. Det är som att vi står på olika trappsteg och utifrån det väljer vad vi då behöver utveckla eller ta lärdom av. Människor som sitter i samma båt dras till varandra.

- Att leva med samma oro gör att vi kan delge erfarenheter, med en annan förståelse, säger Monika. Gun-Britt menar att det är helt okej med ytliga vänner där man delar med sig av olika intressen, men det är den djupa vänskapen där man ger och får samt litar helt och fullt på varandra som vi vill ha.

Monika beskriver livet som en bussresa mot livets slutstation. Under resans gång kliver det på olika människor, vissa tilltalar mig och vi börjar med att hälsa på varandra och påbörjar ett intressant och trevligt samtal. Några kliver sedan av vid en hållplats men jag fortsätter vidare. En person kliver på en annan gång och vi möts igen och denna gång kanske vi åker hela vägen. Vissa stannar på bussen och vissa kliver av utan att det beror på något speciellt, menar hon.

Ibland är vi vänner i flera år för att mitt i allt se varandra från en annan vinkel och säger:- Vad spännande, det här visste jag inte, säger Monika.

Barndomsvänner som man delar samma historia med kan både ha fördelar men också nackdelar. Vi utvecklas med åren och är inte samma person nu som då.- Det kan hänga kvar gamla mönster och vi får höra att du var alltid si eller så, säger Gun-Britt.

Monika berättar om tjusningen med att möta olika personligheter ger en stimulans på varandras tankesätt och det ger andra vinklar. - Ja, att vi är så olika gör att det inte blir enformigt säger Gun-Britt.Var uppmärksam på vänner som inte är riktiga vänner menar Gun-Britt. Monika menar att om det är så att vi kommer på att vi i en viss krets blir tömd på energi och relationen tär, är det dags att fundera om det är så vi vill ha det.- Vi ska titta på hur vi påverkas och göra val som får oss att må bra, säger hon.

Bägge tycker att vänner kan vara i vilken ålder som helst. Det viktiga är att de lånar ut sina öron till att lyssna aktivt, ställer de rätta frågorna och fungerar som en ventil, en katalysator. - Med bra vänner kommer man igenom trauman, menar Gun-Britt. Vänskap ska byggas på förtroende, respekt och tillit. - Liksom äggen i korgen är vänskapsrelationerna ömtåliga, säger Monika.

Gun- Britt menar att vissa vänner känner en utan och innan på både gott och ont. - De lyssnar och ger inte det svaret jag ville ha utan det svar jag egentligen behöver, säger hon.

Bägge tycker de att det är viktigt att värna om sina vänner och att komma ihåg att säga hur glad man är att de finns och att inte ta dem för givet.

Att göda vänskapen med promenader som driver tankarna framåt, renar och ger näring. Bastubad är ett fantastiskt forum för djupa samtal, vi mår bra av att umgås vid eld och vatten, vi kan då dryfta djupa saker med varandra. Matlagning förenar och ger energier. Sen får vi inte glömma att beröring, massage gynnar vänskapsbanden, avslutar Monika med.

Av Text: Angelique Wallsten Foto: Bengt-Åke Persson
Publicerad 28 mars 2009 06:00
Monika Palo Ålder: 55 år.Bor: Kallax by.Familj: Min älskade man Ingemar samt våra fantastiska vuxna barn Ida & Adde, Petter & Kajsa. Arbetar med: föreläsningar, utbildningar, vägledning i holistisk hälsa & inspiration.