Wednesday, March 24, 2010

Vi närmar oss sommartiden....

Natten mot söndag är så åter dags att ställa om klockorna och vrida fram kl. 1 timme. Nu har vi ju sommaren framför oss. Det känns alltid, tycker jag, när man rör om tiden. Jag tycker om rörelsen i sig och jag tycker om känslan av rörelsen i sinnet.

Jag är förtjust i elementet luft också även om jag är känslig mot vinden ibland (bilden heter "Före orkanen"). Luften står för det mentala, det mentala står för tanken, tanken är svärdet ( i tarot) och svärdet kan se vasst och skrämmande ut. Ett svärd av stål kan också användas på många sätt; man kan skada, fäktas, skydda sig, tydlighet, skarphet m.m.

När jag var på Hawaii besökte jag en gammal KAHUNA(medicinman) och under sessionent fick jag ta ett kort som visade en kvinna med svärd. Den bilden symboliserade mig i livet, svärdet var symbol för talet(tungan) och jag skulle använda talet som min gåva att förmedla. Svärd är vasst så jag är alltid tvungen att använda språket på ett sätt som inte skadar andra. Svärdet är stabilt och jag bär den vissheten med mig än idag.
I talsammanhang har jag oftast BLÅ färg med mig och även ärkeängeln Mikael som symboliserar mod, styrka och rättframhet. Mikael visar sig i blått och bär alltid sitt svärd med sig. Dn BLå färgen står för många saker, inspiration, mod, kreativitet, insikter, helande och är en beskyddande färg. Även talet, språket går i blått!
Blå färg kan vara kall men också omslutande och avslappnande.

Att använda sig av färger, symboler medvetet, även på ett mentalt plan, är kraftfullt. Det är en tillgång till ALLA så det är bara att ta för sig och börja NU!

Monika Palo gillar FÄRGTERAPI och gör färg & ljusbehandlingar

Monday, March 22, 2010

LIVSNJUTARKVÄLL på ALKAVEKA, Galleri & Butik i GAMMELSTAD!

Tisdagen 30 mars kl.19.00

Kom och fröjda dig i en värld av FÄRGER hos Alice på Gamla Hamngatan 5 i Gammelstads Kyrkby. I butiken kan du njuta av färgglad konst, textil & keramik m.m. designat av konstnären Lena A Linderholm. Temat för kvällen är FÄRG och INSPIRATION. Livskraft, Monika Palo finns på plats för att delge om kulörernas påverkan för individen.

Färgernas språk öppnar upp för nya medvetna sätt att använda sig av kunskapen. Vårdagjämningen har passerat, vi har gått över till sommartid och nu nalkas den gula påsken. Vi har hela våren och sommaren framför oss med allt ljus som fyller upp efter den långa vintern. Ta dig tid för förberedelse för det inkommande!

Kom och fyll dig med glada blomsterfärger som förgyller sinnet. Föreläsningen kommer att ske bland all vacker blomsterprakt så förbered dig på en inspirerande kväll med lätt tilltugg även för din fysiska lekamen.

Pris per person: 100 kr

Vi lottar ut en inramad reproduktion av Lena A Linderholm (värde 795 kr) samt en FÄRGbehandling med Monokromt ljus i Ljuskupolen (värde 400 kr)

Anmälan gör du till alice.sundling@alkaveka.se, eller
073-806 6990 senast måndag den 29 mars. Antal platser är begränsade.

Wednesday, March 03, 2010

Det var ett tag sedan LJUSET återvände

Ibörjan på januari kunde vi äntligen andas ut och väkomna ljusets återkomst. För mig var det definitivt en lättnad, varje gång känns det som om jag kan pusta ut. Jag har fått förlika mig med att jag gillar ljus bättre än mörker och värme mer än kyla. Vi har alla olika saker vi mår bra eller bättre av och för mig är det bara att gilla läget. Jag är vuxen och har genomgått många årstidsbyten i livet samt insett att jag är en riktig sommarmänniska. Ändå lever jag i högsta välmåga och väljer att bo i Norr med en lång vinter. Så det kan bli?


Ljuset och färgerna hjälper mig att leva i harmoni och fyller upp de hålrum som mörkret skapar. Jag väljer att medverka som ljusbärare-/och spridare på mitt sätt. Jag arbetar med FÄRG för att jag tror på kulörernas förmåga att skapa harmoni bara vi öppnar oss för dem. Jag tar in färgernas frekvenser fysiskt eller mentalt under de flesta behandlingar jag gör. Jag använder mig av ögon-rörelser/träning ihopkopplat med färg. Jag lever i och med färg för att jag blir glad av det.

Jag väljer färg efter humör, uppgift,
åtagande, vetskap, vishet och lust. LJUS är FÄRG är LIV!


FÄRG är kommunikativt och förenar. Färg bygger broar mellan olika folkslag. Färg är användbart för många syften.
KOM och lär dig mer om alla fantastiska kulörer. Den 18 mars kl 19.00 föreläser jag om färg på Kronan i Luleå. Du kan BOKA plats genom mig Monika Palo info@livskraft.info eller Kompetensfokus I Luleå. Du kan också få mer information om färgernas påverkan på http://www.livskraft.info/ http://livskraft-aktuellt.blogspot.com/ eller http://halsofokus.blogspot.com/search/label/MONIKAs%20KRÖNIKA

Sov gott skriver Monika på Park hotell i Lycksele!