Thursday, May 27, 2010

Tala öppet om svåra ämnen som Alzheimer & Demens

Demensföreläsningen var lyckad och jag kände mig nöjd. Alzheimer & demens är angelägna teman att lyfta upp idagen och för mig är det VIKTIGT att prata öppet om det. Det finns många aspekter och vi upplever samt tolkar skeendet DÄR vi befinner oss. För mig är det A & O att ta hand om mig själv på alla sätt för att behålla kraft och MOD att stå kvar när det "blåser" hårt, dvs när det är som värst. För det är det periodvis, det är VÄRST, och man känner sig tömd på all energi. Det är jättehemskt men det går över...För oss blev mammas demens en gåva på slutet ...

Allt det som smärtade försvann, hon behöll sin glädje och delade med sig av den trots att minnet försvann. Hon försonades med sig själv och livet den sista tiden. Det strålade ut ljus ur hennes ögon som berörde oss alla med stor kärlek och värme.

På torsdag var jag inbjuden på SSAB:s DAG på Kulturens Hus. Vi var ett antal företag som visade upp oss för ca 60 kvinnor som befann sig på konferens denna dag. Kvinnorna minglade och tog till sig ett allehanda utbud. Jag delade med mig från FÄRGERNAS värld. "Din personliga färgkod" intresserade damerna och jag räknade födelsesiffror i en timme för att delge om färger. Det var jättetrevligt och framtiden får utvisa vad det leder till. Fler människor som öppnar sig för kulörernas magi kanske?


Tuesday, May 25, 2010

Fira MORSDAG på Shopping. Söndag 30 maj 12.00-16.00

Marknadsplats SHOPPING
Söndagen den 30 maj kl.12.00 – 16.00
På söndag är det mors dag
och det ska firas lite X -tra

Flera företag som är med i föreningen Friskvård & Hälsa kommer att vara utställare på SHOPPING i Luleå.

Alla mammor har en möjlighet att strosa omkring och få tips om inspirerande aktiviteter. Vi berättar om olika hälsobehandlingar och visar samt säljer fina produkter. Hos oss kan ni även få veta mer om antistressande, avslappnande och förebyggande friskvård som stärker hälsa.

De 200 första mammorna som kommer in får en ros och en tygväska. Satch by Ginos (frisör) bjuder på enklare hårstyling. En bokstavsjakt ger chans att vinna presentkort.

Vi ser framemot att träffa alla glada mammor som firar sin dag!

Livskraft, Monika Palo finns på plats och hälsar er VÄLKOMMEN

Utlottning av Färgbehandling i Ljuskupol med Monokromt ljus! Värde 400 kr
IR Ljus & värmebehandling i Sensei Resonans! Värde 280 kr

Monday, May 17, 2010

LIVET är här och nu!

BLÅ är färgen för den 5:e månaden maj. Det som är kännbart för den blå färgen är att den är KREATIV och KOMMUNIKATIV. Idag är en sån dag för mig! Jag länner att det spritter i kroppen och jag känner lust till skapande.

Min mamma föddes i denna månad och idag den 18 maj är hennes födelsedag. Hon skulle ha fyllt 89 år om hon varit kvar i livet. Mamma Ellen har funnits nära i mina tankar den sista tiden och jag känner närvaron speciellt när jag går i mina förberedande tankar inför nästa veckas föreläsning om demens. "Ser du att berget har kommit närmare!?" på Kronan A2 Filmsalen. Föreläsningen är ett samarbete med AKIRUM Din kompetenspartner, SENSUS & Friskvårdsföreningen.

Mamma och tant Hanna som möttes på äldreboendet följer mig just nu. De delger olika aspekter som handlar om minnet. De delger om vikten av det goda skrattet och vikten att handla, leva här och nu! Vi behöver få insikter och lära oss mer om hur vi handskas med vår egen skuld & sorg när det gäller det onämnbara. Demens är en bit av livsproblematiken men det finns måååååånga andra delar som kan påverka oss där vi är. Det är bra att bli varse om metoder att släppa rädsla och/eller skuld. Skuld är tungt och det "äter" inombords...
Bli kvitt skuld och du får större utrymme för LIVSGLÄDJEN!

Monday, May 10, 2010

Föreläsning 26 maj i Luleå. Temat är demens och åldrande.

"Ser du att berget har kommit närmare!? "
Onsdag 26 maj 2010 kl. 19.00
KRONAN A2 Filmsalen, Luleå

i samarbete med AKIRUM Din Kompetenspartner
http://akirum54.wordpress.com/events/

SENSUS Föreningen Friskvård & Hälsa
Inträde: 250 kr

Anmälan till: info@livskraft.info
Monika Palo 070 636 43 84

Åldrande kan medföra Alzheimer eller annan demenssjukdom. Temat berör oss på olika sätt och ingen undgår åldrandet. Förloppet kan medföra att den yttre världen krymper och sikten blir skymd...
Helt plötsligt blir vi varse om förändringar i beteendet hos en nära anhöriga och det framkallar sorg och vanmakt. Känslan av otillräcklighet kommer som ett brev på posten. Vad gör vi av det?
Demens är svårt och det berör!
Att se någon försvinna in i dimmornas värld skapar
frustration och rädsla. Förändringarna skakar om och hjärtat gråter över alla beslut som måste tas.
Avsked och död kommer närmare.




Demens kan också vara en gåva!
Den som färdas i mellanvärlden befinner sig kanske i morgondagens land där vi kan få komma på besök om vi öppnar oss för det okända. Demens kan vara en bro mellan världarna. Demens kan lindra smärta och ge glömska för längtan som aldrig uppfylldes!

Syftet med föreläsningen är inspiration till andra synsätt när det gäller alzheimer/demens. Att förebygga rädsla och inge hopp. Att våga beröra och bli berörd. Att bli varse om andlighet och olika dimensioner! Vidsynthet minskar SKULD och ger skeendet ett nytt ansikte. Humor & glädje
är en röd tråd under föreläsningen. Ett gott skratt underlättar i livet!


Monday, May 03, 2010

RETREAT i Stora Sjöfallet 4-7 juni & 27-30 september

RETREAT i Stora Sjöfallet

Välkommen till inre vandring i ett av Sveriges vackraste fjällområden. Här får du tillfälle att stärka din egen självkänsla och gå vidare i din personliga utveckling.

Nationalparkerna Stora Sjöfallet, Muddus, Sarek och Padjelanta finns på ett stenkasts avstånd och du befinner dig mitt i Lapplands världsarv Laponia.

Ett retreatprogram där ingredienserna är meditation, QiGong, frisk fjälluft och god mat lagad på råvaror från den lappländska naturens skafferi.

Du kommer även att få tid för egna aktiviteter som t.ex. vandring längs fjällederna. Med bl.a. högfjällen Nieras och Juobmotjåkkå i närheten så är Stora Sjöfallet perfekt som tillflyktsort för dig som söker stillhet, ro och naturupplevelser.

Här kan livsenergin frigöras och det enda står mellan dig och din inre frid är en tanke. Det vi erbjuder är gemenskap i tystnad.

Retreatledare Anita Granström Energikällan och Monika Palo Livskraft.

Du har två olika tillfällen att välja mellan: 4 – 7 juni samt 27 – 30 september.

Investering: 4 560 kr per person.
Helpension samt logi i enkelrum.
Retreat från fredag till måndag eller måndag till torsdag.

Möjlighet till enskilda samtal finns vid behov.

Information och bokning: 0973 – 40070 samt på info@storasjofallet.com
energikallan@frisk.nu info@livskraft.info

Mer utförlig beskrivning om Retreaten kan läsas på
http://www.energikallan.frisk.nu/ http://www.livskraft.info/ http://livskraft-aktuellt.blogspot.com/

Den BLÅ 5:e månaden maj är här

KOMMUNIKATION! Nu är det dags att öppna sig för kommunikation på alla plan. Det innebär att använda både hjärta och öron vid inlyssnande. Det innebär också att sakta ner så vi hinner höra det som behöver höras. Det svåraste att höra är den inre rösten som kan viska så tyst så tyst. Den är så van vid världens brus och att bruset oftast får ta överhand så den viskar bara till i förbifarten Det krävs stillhet och tystnad för att kunna urskilja den svaga rösten som har så mycket att tillföra bara den får chansen.

Att beröra och våga bli berörd är också kommunikation. Där handlar det inte om endast fysisk beröring utan också att bli berörd vid möten eller samtal. Kommunikation ger ringar på vattnet som kan bära långt.

De senaste dagarna har jag varit lite nedslagen av allehanda händelser och gamla cellminnespålagringar. Jag har använt mig av djur/fågellivet, naturen, Reiki samt affirmationskort för att medvetet välja mina mentala tankespår. Promenader, andning och fokusering är användbara redskap när det går lite tyngre. Det är som att solen, vinden, regnet, molnen & fåglarna är med under utevistelsen för att lindra och läka. Det värmer, susar, kvittrar, viskar och omhuldar ute i skogen.
Affirmation med tanke på detta är"I have unlimited choices. Opportunities are everywhere"