Tuesday, December 21, 2010

FULLMÅNE idag, Midvintersolstånd imorgon...


"Nu på tisdag är det fullmåne och dags för Moder Jord-nätverkets globala healingsession till Moder Jord! Det är dessutom kvällen före vintersolståndet, vilket är den dagen med kraftfullast energier på hela året. Vintersolståndet är också den dag på året då de kvinnliga energierna är som allra starkast. Fullmånen och vinterstolståndet gör dessa datum ideala för meditation, healing och arbete med ens andliga utveckling.

Healingsesionen äger rum 21 december klockan 20.00-20.30. Under healingsessionen hjälper vi Moder Jord att återställa sin energibalans genom att tillföra henne stora mängder kvinnlig energi, vilken hon har en enorm brist på i sitt energisystem idag. Nedan finner ni bakgrundsinformation till healingsessionen, instruktioner för att delta, och information om Moder Jord-nätverket som har tagit initiativet till dessa healingsessioner
________________________________________________

BAKGRUND
All energi i Kosmos består av den manliga och den kvinnliga energin. Dessa energier är grunden för all utveckling, och utgör polariteterna expansion/regression, ljus/mörker, ande/materia, himmel/jord, intellekt/intutition och så vidare. Målet för all medvetandeutveckling är balans mellan dessa energipolariteter.
Kunskapen om den manliga och den kvinnliga energin är en tidlös och allomfattande visdom som gäller för allt levande liv i Kosmos, från små organismer till hela galaxer.

Den kvinnliga energin som kommer från Jordens inre, och den manliga energin som kommer ovanifrån, möts på Jorden yta. Dessa två energier i perfekt balans skapar den Högsta Gudomliga Kärlekskraften, den villkorslösa kärleken. Idag är det ett enormt överskott av manlig energi på Jordens yta, vilket är den enskilt största orsaken till de obalanser som råder på Jorden idag.
Denna energiobalans har skapat en mycket kritisk situation för Moder Jord och hon går igenom outsägligt lidande varje dag. Tillsammans kan vi dock hjälpa henne att återställa denna energibalans och lindra hennes lidande. Mänskligheten fick för länge sedan i uppgift att balansera Moder Jords energisystem, vi är hennes väktare. Hon är beroende av oss, precis som vi är beroende av henne. Mänskligheten börjar nu bli redo att återuppväcka denna tidlösa visdom.

Dessa healingsessioner har en enormt stor inverkan på helandet av Moder Jord, bortom vad vi kan föreställa oss! Effekten av healingen ökar exponentiellt med varje ny människa som deltar. När vi deltar i healingsessionerna får vi också själva de energier vi kanaliserar, vilket stimulerar vår andliga transformation på ett mycket kraftfullt sätt.

http://www.facebook.com/event.php?eid=156974141014530  _____________________________________________
INSTRUKTiONER FÖR ATT SÄNDA HEALiNG TiLL MODER JORD

Stäng av mobiltelefoner, TV-apparater, datorer och annan teknisk utrustning. Sitt gärna utomhus om ni har möjlighet.

Se till att ni sitter bekvämt och har full kontakt med golvet eller marken. Håll era kupade handflator mot varandra som i bön och låt dem vila i era knän. Ta ett par djupa andetag, slappna av i hela kroppen, och rensa era sinnen från distraherande tankar.

Gör er redo mentalt för att arbeta som kanal för Moder Jord-healingen och fokusera er intention på att hämta upp energin ur Jorden.Läs bönen för Moder Jord. Visualisera i ert inre hur en kanal öppnas upp från Jordens mitt och hur den lysande röda energin börjar strömma upp och flödar in genom era fötter, bakdelar och händer.

Låt energin fylla hela er kropp och sedan fortsätta vidare från er till det världsomspännande nätverket av naturväsen, mästare i andevärlden och kosmiska civilisationer som sprider energin till den eller de mest behövande platserna på Jorden. Behåll fokuset på hur energierna strömmar genom dig som kanal under hela healing-sessionen.

OBS! Tänk på att ni inte ska kanalisera energin direkt från Kosmos, dvs. ljus, då det kommer manlig energi som har för hög frekvens. Det Moder Jord behöver för att hela sig själv idag är den lågfrekventa jordande kvinnliga energin från Jordens inre som det i dagsläget finns ett underskott av"
_______________________________________________

BÖN FÖR ATT AKTiVERA MODER JORD-HEALiNGEN:

Kära Moder Jord,
Vi ber dig allra ödmjukast, med kärlek och fullständig tillit:
Ge oss vägledning och kraft.
Hjälp oss att kanalisera energi ur ditt inre,
för att fullständigt hela dig, till både kropp och själ.
Tack för att vi människor får leva hos dig och ta del av ditt överflöd.
Tack för din mångfald och din skönhet.
Tack för alla mirakel som sker på Jorden varje dag.
Moder Jord, vi kallar på din kraft!
Öppna upp dina portar och låt energierna flöda!
~
Avsluta healing-sessionen med att säga Tack.

Saturday, December 18, 2010

Reportage om Sensei Resonans i Kuriren C magasinet lördag 4/12

text: Kicki Linna
Sensei resonans. Att svettas på djupet, från kroppens inre, är en märklig upplevelse. Japanerna har gjort det länge och efter att ha testat ”ljustuben” är det inte utan att jag förstår entusiasmen. Efter knappa tio minuter i röret rinner det om mig. Det här kommer att handla om svett och om att svettas – i den högre skolan. Det jag kommit för att testa är en behandling med infrarött ljus så vi startar med en snabbkurs om våglängder i den specialbyggda ljuskupol Monika Palo använder för färgterapi.

– Monokromt ljus, som exempelvis infra rött, är ett rent ljus med en specifik våglängd, förklarar Monika och rattar på den lilla kontrollpanel som först får rummet att skifta i violett.
– Ultraviolett kan beskrivas som IR:s motsats i den andra änden av färgspektra – ultraviolett är en kort frekvens som används inom vården, bland annat vid behandling av barn med gulsot medan infrarött är ett ljus med ”långa vågor”, alltså en långsammare frekvens och kallas oftats i dagligt tal för värmestrålning.

Monica justerar kontrollen ytterligare och rummet svartnar – det mänskliga ögat kan nämligen inte uppfatta våglängden.

– En sensei resonansbehandling bygger på att dessa våglängder går in i kroppen, ljuset börjar helt enkelt jobba när det stöter på en kropp och du upplever det som värme.

Monica med rötter i Kivijärvi jämför resonans behandlingen med ett traditionellt bastubad men med den avgörande skillnaden att värmen upplevs verka inifrån och ut i stället för tvärt om.
Du skulle få sitta i bastun i flera timmar för att uppnå samma resultat.

Ljuset sägs också öka blodcirkulationen, rensa ut slaggprodukter, mjuka upp stela muskler och leder, underlätta sårläkning och dessutom påskynda viktminskning.

Så pass???

– Ja, jag brukar påpeka att vi inte sysslar med fettsugning även om behandlingen verkar fettreducerande. Men det är inte så enkelt att man går ned i vikt bara genom att ligga i resonansen varje dag. Däremot är svettningen i sig bra för att hjälpa kroppen att rensa ut slaggprodukter.

Hmmm, det låter märkligt men nu är jag här för att testa och vad jag i denna stund inte vet är att jag strax kommer att bada i just svett. Först bjuds jag på en ”fördrink” – ett rejält glas vatten och så är det dags att möta det som närmast kan beskrivas som en galonklädd, tvådelad tub som invändigt har keramslingor med infrarött ljus. Bädden inne i tuben är förvärmd och Monica har bottnat med en mjuk handduk på madrassen som också den innehåller ljusslingor.

Jag instrueras i hur jag ska skjuta den övre delen av tuben bakåt för att krypa in, sen är det bara att dra tillbaka ”locket” upp över kroppen som ett täcke.

OK, jag näckar och ålar in – varmt och skönt!. Temperaturen på kontrollpanelen visar 44 grader, vilket är nivå ett. Totalt kan man öka värmen successivt till cirka 66 grader och jag hinner fundera över om jag ska testa hur långt jag kan gå men är smart nog att vänta och känna efter först. Monikas ord ”varför plåga sig om man kan njuta” sjunker in medans jag känner en intensiv värme sprida sig i kroppen. Det fascinerande är att huden inte känns het men hela jag blir pärlig och svettningen börjar, precis som Monika berättat att den ska göra, någonstans djupt inne i kroppen. Efter cirka tio minuter har jag en pöl i mellangärdet.

Jag svettas kopiöst men det är inte alls obehagligt, tvärt om. Pricken över i när Monika toppar upplevelsen med att lägga en ögonpåse – en liten formsydd kudde fylld med vetekorn och doftande lavendel på ögonen.

– Det kan vara skönt att vända blicken innåt och trycka på reboot, helt enkelt starta om systemet, säger hon och makar försiktigt påsen på plats.

Foto-Linda har ett tufft jobb. Det är inte mycket av den dramatik som pågår som syns och en svettdrypande arm får fungera som illustration. Förvirrad är bara förnamnet när min halvtimme passerat. Det bokstavligen rinner om mig när jag vimsar ut för en svalkande dusch.

Ännu ett glas vatten slinker ned innan vi tar oss iväg.
– Glöm nu inte att dricka ordenligt, säger Monika.

Det blir inte så mycket mer vettigt sagt måste jag erkänna. Om det beror på värmen, avslappningen eller det faktum att jag gjort en omstart av systemet, vet jag inte. Drömtillståndet övergår efter att par timmar till en lätt eufori och resten av kvällen går som en dans, middagsfix, träning – lätt som en plätt.

Fakta: Vad är behandlingen bra för?
Stresshantering – verkar kraftigt avslappnande, både fysiskt och mentalt.
Förbättrad cirkulation – vidgar de små blodkärlen och ökar blodgenomströmningen i vävnaden.
Sårläkning – snabbare läkning vid mjukdelsskador.
Smärtlindring – minskar smärta genom att verka avslappnande och uppmjukande på stela muskler.
Minskar svullnad – underlättar utrensning av gifter i kroppen genom att bland annat förbättra lymflödet.
Bra för hormonbalansen i kroppen och kan fungera lindrande på värmevallningar i samband med klimakteriet.
Fakta infrarött ljus
Med IR menas ett långvågigt, pulserande, infrarött ljus som arbetar på djupet i huden. IR-ljuset värmer upp kroppen på cellnivå och triggar igång kroppens egna läkningsprocesser.

Infraröd strålning (IR-strålning) är elektromagnetisk strålning med en våglängd strax över den för synligt ljus. Infraröd strålning kallas ofta värmestrålning och finns överallt omkring oss. Långvågig IR når oss varenda dag i form av värme.

Monday, December 13, 2010

Klassrumsmassage!

Massage i klassrummen förstärker kvalitén i barngrupperna. Det bästa är när de vuxna öppnar upp för att själva ge och ta emot så att de blir medvetna om hur det känns. Medvetenhet för strukturerad beröring och dess påverkan på Oxytocin - lugn & rohormonet, Serotinin - glädjehormonet, ökar viljan att sprida dessa ringar på vattnet. Den som masserar, den slåss inte...Massage är kommunikation och bygger broar mellan individer vilket stärker VI känslan. Här är Kulturskolans personal djupt koncentrerade i ryggmassage sittande på stol, både som givare och mottagare.

Färg och ljus är också kommunikation som har direkt förbindelse mellan hormon- & nervsystem. Vår hjärna äter färg/ljus och just nu har vi oerhört behov av den sortens näring. Brist på ljus kan göra oss deprimerade eller nedstämda och det gör ju att vi tappar motivation och ork. Vintermörkret är kompakt mellan varven och alla har inte samma möjlighet som jag att välja Helioterapi de timmarna solen är ovanför horisonten. 10 minuter i det naturliga uteljuset kan göra skillnad för välmåendet! Nu har jag också tillgång till Ljuskupolen på Färgkliniken där vi kan ladda oss både med färg- & ljusterapi med monokromt ljus. Mina vintrar har blivit lättare och kortare på något sätt och det gör mig GLAD!

http://www.livskraft.info/Faergterapi-monokromatiskt-ljus.htm

Tuesday, December 07, 2010

Känner tacksamhet inför kloka Enhetschefer som vill väl...

"De gamla och kloka må le fallera..."  På Storstigens Äldreboende är jag säker på att åldringarna höjer sina glas och skålar för personal och ledning. Tack vare en vis enhetschef har jag fått förmånen att utbilda 12 st äldreomsorgspersonal i Taktil massage. Vi har haft fyra underbart inspirerande dagar då vi har tränat på att bygga nya kommunikationsbroar mellan varandra.

Taktil beröringsmassage är enkelt att utöva på barn, gamla, unga och personerna kan ha kläder på sig under massagen. Man kan massera personer i rullstolar, permobilar, i höj/sänkbara sängar och massagen stärker närhet samt välmående. Pesonalen kan utöva friskvård på sina arbetsställen genom att massera varandra. Arbetsklimatet blir varmare och trivseln förstärks.

Förstå att jag känner mig jublande lycklig! Allra mest ´å gamlingarnas vägnar som får mer medveten beröring för det är de ju värda efter ett långt ofta slitsamt liv...Det känns som om det gått upp ett ljus inuti mig som börjar stråla klart. Jag känner så varmt för de gamla som inte riktigt har kvar sin röst med styrka. Jag känner att vi som kan, vill och törs måste ställa oss på barrikaderna och höja våra röster för dessa som trampat upp vägar för oss. Det är verkligen dags att ta fram välvilja genom att använda det mod vi har. Vi får välja att låta ljuset skina klart!

Wednesday, December 01, 2010

1:a dagen i december månad...

1:a advent har passerat och det lyser vackert i många fönster. Granar, ljusslingor, ljusstakar, stjärnor glittrar och hjälper oss hitta hem i mörkret. Det är en magiskt upplyst tid som verkligen känns bra i dessa nordliga breddgrader. En av glädjeämnena för mig är alla tomtar som nu kryper fram ur vrårna och helt öppet visar sig i all sin prakt. Det finns så  många charmiga, fina, fula, gulliga, tuffa, uppnosiga tomtar som alla har något speciellt med sig. Och de gör mig glad med sin uppsyn!
Tomtarna har fått bra platser i vårt hem där de fullgör sina uppgifter.
Alla är vi nöjda och tiden skrider mot jul...

Den här vintern är uppväckande för mig av någon anledning. Det känns som om jag vaknat och upptäcker världen via kameralinsen. Vintern har inte varit min bästa årstid och helt plötsligt ser jag allt ljus. Fullmånen som precis passerat visade sin storhet så länge och i många faser. Jag fotade och var helt förundrad. Färgerna utomhus är fantastiska och förgyller tillvaron där jag befinner mig. Solen lyser så starkt och glimmar via den vita snön. Jag är förundrad mitt upp i allt!
Jag har bra med arbeten som känns meningsfulla och för mig framåt. Idag och imorgon samt måndag - tisdag nästa vecka har jag ynnesten att utbilda äldreomsorgspersonal i taktil massage. Det är ett stort lyft, för de äldre vägvisarna har verkligen gjort rätt för att få medveten beröring varje dag. Hurra för kloka enhetschefer som stödjer sin personal till medveten utveckling. Hurra för personal som är redo för nya utmaningar! OCH, tack för att jag får göra uppdraget...