Tuesday, February 22, 2011

FÄRGTERAPI med ÖGONYOGA PÅ TAPETEN!

Färgterapi i alla former för mig just nu. Färgernas frekvenser bedårar och förtjusar mig verkligen. Min hjärna är verkligen hungrig efter färg och jag intar frekvenserna på flera olika sätt. Monokromatisk färg i kupolen, färglampor hemma och på jobbet och helioterpi/solljus utomhus!

För drygt en vecka sedan var jag ner till Stockholm och fördjupade mig i ögongymnastik eller ögonyoga. Kursen var arrangerad av Karl Ryberg, en av mina färgmentorer, och vi höll till på Monochromkliniken på Kungsholmen. Vi varvade teoretiska kunskaper med intensiv träning och akupressurtryckningar. Kursdagens övningar var djupt kännbara och jag har fortsatt träningen på hemmaplan. Idag är jag inne på dag 11.

Jag har fascinerats av ögon under många års tid och alltid vetat att jag bär oerhört mycket stress i mina ögonmuskler. Jag har varit medveten om kännbart obehag i ögonen men jag visste inte hur djupt stressen grävt in sig. Från början av den här djupgående träningen trodde jag att käkmusklerna skulle vittra isär, pannan skrynklas ihop, nacken värka sönder men det har gett sig och allt sitter ihop än. Det är sex muskler som styr ögonen och mina måste ha varit i kollisionskurs med varandra.

Jag är glasögonbärare, närsynt, sedan tonårstiden och ögonmusklerna är oerhört lata vid det här laget. Det tar tid att stretscha ut spända muskler och det tar tid att bygga vitala sådana. En effektiv ögonträning kan fortgå i ca. två månader innan jag kan se fullkomligt resultat. 
Mitt mantra är: "Mina ögon är perfekta och jag är klarseende!"

Nu är det dags för dagens andra omgång för att avsluta kvällen med en frigörande meditation på spikmatta.

Sunday, February 06, 2011

JAG ÄR VAD JAG TÄNKER!

Min tanke skapar min morgondag...Det finns otaliga "säg" om tankens kraft och det ligger något i dem. Vår hjärna är fullt sysselsatt av att "ducka" för alla inkommande tankar som flyger hejvilt omkring tills vi grabbar tag i nån av dem för att se vad som dök på. Mycket av det som upptar vår uppmärksamhet är mentalt skräp och vissa av dem har en tendens att fastna och ta över. Det kan vara något gammalt, något som hänt tidigare eller något som av nån anledning klistrat sig där. Många gånger handlar det om vår ofta förekommande känsla av otillräcklighet eller rädsla att inte duga. Ibland känns det  som ett åsknedslag
 Det har hänt mig otaliga gånger och det har satt igång ett ältande som verkligen äter inåt. Idag försöker jag verkligen att stanna upp och ta tag i det som försöker förgifta mig. Ofta gör jag det själv genom olika metoder som jag behärskar. Om jag inte kommer åt det söker jag hjälp av någon som besitter kunskap som av nån anledning inte är tillgänglig för mig just då. Idag väljer jag att tänka gott och sikta mot det som gör mig glad. Jag väljer att ta in ett strålande ljus som förhoppningsvis även strålar ut och sprider sig till allt runtomkring!

Saturday, February 05, 2011

ATTRAKTIONSLAGEN!

Jag följer spår! Ibland färdiguppkörda, ibland trampar jag upp dem själv. De som andra kört upp är lite mer vilande än dem jag ska pulsa upp själv. Så är det ju i livet. Ibland måste vi ta oss tid att hämta andan och ibland måste vi ta sats för att ploga eller spåra. Det gäller för oss att inse skillnaden och använda visheten till att leda handlingarna! Vi behöver lära oss att ta emot ibland och inte bara ge. Vår energi behöver fyllas på för att vi ska orka med allt ännu bättre.

Skidåkning har blivit ett bra sätt för mig att surfa på vågen. Att göra en insats, glida med och andas. Hela kroppen skriker Yes! Det är helt fantastiskt att vistas i naturen och låta hjärta och lungor arbeta maximalt. Syresättningen ökar och varenda fiber i kroppen är närvarande. Jag känner mig glad och stark.
Spår! Många gånger så har vi för många spår på gång samtidigt och det kan kännas förvirrande eller svårt att veta var vi ska lägga fokus. I och för sig kan vi förflytta oss mellan spåren men det kan bli tröttsamt i längden. För att bibehålla och fylla på ny energi eller kraft är det en fördel att använda tankens kraft i processen. Att ta in känslan för aktuellt spår och välja efter det. Det som gör mig glad gör mig också starkare.

Lagen om attraktion reagerar på mina känslor och orsakas av mina tankar. Tankar som skapar känslor i kroppen är bra att bli medveten om för det är också då magnetismen för det vi önskar ökar.
Livet är bra härligt ändå och tänk att vi alla har så fantastiska redskap med oss.
Jag säger bara det TANKENS KRAFT!