Thursday, March 24, 2011

VEM ÄR DU OCH VART ÄR DU PÅ VÄG!?

Vet du vart dina steg leder dig och vart du är på väg!? Brukar du stanna upp för att invänta dina inre svar? Ibland är den inre rösten så svag så det är svårt att höra den tydligt. Vi behöver stanna upp mitt i ett steg ibland för att bli varse om känslan som fortplantar sig inombords. Ibland känns känslan inte så bekväm men då är det extra viktigt att ge den uppmärksamhet. Så är det för mig iallafall...

Jag är nere i Mölndal och har föreläst för en grupp människor om demens. Innan en föreläsning pågår förberedelser både av fysisk karaktär samt ett intensivt inre arbete. Intentionen och syftet med en föreläsning är alltid att göra det yttersta för att professionellt delge av min kompetens inom temat. Jag känner mig själv ganska så bra och vet av erfarenhet att den strängaste och största kritikern är jag själv.

I förberedelsefasen tog jag kort som vägledning om vad jag skulle rikta min energi på för att vara förberedd och trygg inför uppdraget. Samma kort dök upp en dag innan samt samma dag evenemanget ägde rum. "Let go of fear -NOW!" Det var ett tydligt budskap om att släppa all rädsla att misslyckas eller att inte nå ut med det som jag verkligen vill förmedla. Jag tog tid för att meditera på rädslorna och använde mig av Räddningsdroppar samt EFT för att SLÄPPA begränsande gamla mönster. Och, det lyckades 100 %! Jag kände mig avslappnad, glad och säker under föreläsningen.
Fick fina rescensioner och många varma kramar efteråt. Så, nu ÄR jag redo för många härliga uppdrag för de äldre som har "trampat upp spår för sju generationer framåt" och bör föräras med röster som medvetandegör och uppmanar till bemötande och beröring på ett medmänskligt sätt!

Saturday, March 12, 2011

LJUS ÄR BRÄNSLE TILL HJÄRNAN!

Efter en dag ute i ljuset har jag matat hjärna/kropp med bränsle  och känner mig mör. Jag tränar fortfarande mina ögon med ögonyoga och utevistelse utan glasögon ingår i konceptet. Nu är jag inne på dag 29 och morgonträningen kändes mer ansträngande idag. Det känns som om musklerna var väldigt utmattade och då är det extra viktigt att andas fullt ut och ha tålamod med mig själv. Allt tar sin tid!

Jag är inne i ett litet bakslag när det gäller min ländrygg & vänster knä. Har sovit oroligt då knäet gjort ont mestadels av natten så det kan ju förstås påverka ögonträningen. Ska strax lägga mig på spikmattan och meditera/vila en stund. Det är skönt att bli trött efter en dag i ljuset och nu har jag all tid i världen att ta hand om mig själv på flera behagfulla sätt. Det blir utebastubad ikväll och sedan en sen middag med entrecote och rotsakspytt. Allt är så rofyllt och vackert här ute på ön! Det vita är gnistrande vitt och mörkret på kvällen är kompakt utan gatlyktor. Kanske blir det stjärnklart efter den här soliga dagen och då känns stjärnorna nära.

 Ett affirmationskort från Ärkeängeln Mikael: "This is your life´s purpose.You´re meant to be engaged in work that brings you and others happiness!"

Monika Palo livskraftinorr

Thursday, March 03, 2011

Ögonyoga dag 20

Det är och har varit en sällsamt intressant resa via mina ögon. Att vända blicken inåt är nödvändigt för att lära känna sitt autentiska jag. Att vända och bända den åt alla håll och kanter är mycket kännbart och stundtals ansträngande. Hela kroppen, alla muskler involveras oavsett jag tänkt det eller inte. Just nu pågår en intensiv inre stretching i tinningloberna, jag kan nästan se skeendet framför min inre syn. För mig underlättar färgerna och ljuset min träning och det känns som om hjärnan får en avslappning i rörelserna. De monokroma färgerna i Ljuskupolen är snällast och hela kroppen är mest avspänd inne i globen.

Jag använder utevistelsen i ögonträningen och låter mina ögons rörelser färdas fritt i landskapet medan jag rör mig. Det är en spännande resa som jag verkligen inte vill vara utan. Så, fortsättning följer...

Ikväll ska jag medverka på en Hälsokväll på Rödkallens Äldreboende. Det ser jag framemot och önskar fortsatt samarbete även med detta boende. De gamla vill ha fler som medverkar till ännu bättre bemötande och mera medveten beröring. Storstigens boende är fantastiska med den personliga utvecklingen i ledning och bland personal och allt detta kommer de gamla till godo. Mera massage till de gamla!

Tuesday, March 01, 2011

Ljuskupolen i Luleå: LJUSET ÖVER HAVET

Ljuskupolen i Luleå: LJUSET ÖVER HAVET

LJUSET ÖVER HAVET

Ljuset är tillbaka och det är ljuvligt. Jag är en solfångare som letar solar överallt med min kamera. En liten sväng hit eller dit har inte så stor betydelse. Ljuset lockar och pockar och livar upp tillvaron. Nu är dessutom vårmånaden mars här, igen, och vi vet vad som väntar. Jag har känt mig nöjd hela långa vintern som förvånansvärt inte känts ansträngande trots kyla och snö.

Kameralinsen har ljusat upp i livet och ljuset har varit med hela vägen. Det har återspeglat sig i det mesta, det enda jag känner att jag saknat är norrskenet som lyst med sin frånvaro. Färgerna fascinerar och är som ett levande konstverk på himlen.

Tur att jag har Ljuskupolen på Färgkliniken som kompletterar färgerna/ljuset som fattats ibland. De helt rena Monokromatiska kulörerna är helt bedårande och lyfter sinnelaget snabbt. De senaste gångerna har jag suttit i den tre meter stora globen och gjort min ögonyoga. Frekvenserna har underlättat yogasessionen och nervsystemet har varit mer avspänt under ögonrörelserna.

Jag är inne på min 18:e dag och det är definitivt lättare än från starten men fortfarande känner jag frustration och spänningar som dyker upp lite här och där. Det är rent sagt obekvämt men intressant. Vi har sex muskler som ska samarbeta kring ögonen och jag som är närsynt har definitivt ingen bra connection mellan musklerna. De jobbar ojämt och är inte speciellt villiga till ansträngningarna. Men skam den som ger sig...