Thursday, May 19, 2011

SPEGLINGAR...

Det har varit svårt att släppa taget om nedstämdhet som fyllt mig men HALLELUJA, idag känns allt lättare. Jag har insett för länge sedan att allt jag möter på som framkallar reaktioner hos mig är en spegling av det som pågår i mitt inre. När det är dags för mig att blicka inåt för att släppa det som jag inte längre behöver möter jag någon, några eller något som startar processen. Det är bara att släppa taget och följa med i flödet även om nåt i mig kämpar emot.

Jämförelsevis kan man likna det vid en vårflod eller islossning då vattnet är isande kallt och man absolut inte vill ramla ner däri. Men tillåter man sig att bara falla, dyka ner i känslorna, skölja ut "isen" genom de salta tårarna så lättar det. Det kan liknas vid en våg som sköljer genom kroppen gång på gång för att sedan bedarra och vågorna kommer i omgångar tills vinden mojnar.

Jag bevittnar min älskade svärmors sorg efter svärfars död i söndags. Vågen av smärta sköljer genom medvetandet för att sedan lätta. Hon är här och nu, lever ut sin saknad och för varje dag blir vågen lite mildare. Gråten kommer, tar över och släpper taget. Vi gråter med henne, sjunger och skrattar. Acceptans och tillåtande...
Jag tränar på att omvandla allt betungande till kärlek och tacksamhet. Jag lever ett rikt liv med fantastiska barn och en man som jag älskar! Jag ÄR tacksam för allt som förgyller mitt liv.

Wednesday, May 11, 2011

ISLOSSNING...

Islossning är bra och naturligt oavsett om den sker i vårt inre eller i bäckar, hav, sjöar eller åar. Fruset is är kallt och det behövs värme för att tina den. Naturen sköter om det i ett evigt kretslopp och vi människor skulle må betydligt bättre om vi också kände efter och släppte taget om förlamande sorg eller andra sinnestillstånd som hindrar oss från välmående.

För mig kom den här isolationen helt i rätt tid!
Jag har arbetat med mina ögon i tre månader och känner mig tacksam för mitt tålamod samt uthålligheten. Synen har klart förbättrats men eftersom jag är medveten om mina känslomässiga lager av stress så har jag insett att jag stoppat ner mycket av min sorg i olika muskelgrupper och då enligt mitt sätt att se bl.a. i ögonmusklerna.

Jag blev känslomässigt involverad i ett skeende som berörde mig djupt. Jag mötte en spegel som speglade mig själv i olika stadier. Min medkänsla öppnade mitt hjärta som drabbades av hjärtsvämning som har smält mina isar inombords. I tre dygn har tårarna sköljt ut oförlöst sorg och jag har tacksamt tagit hjälp av naturens förlopp. Jag har på djupt plan omvandlat allt berörande till kärlek och tacksamhet. Det har gjort ont men det har varit helande. Jag har sänt villkorslös kärlek till mina älskade berörda genom naturens element...

Ärkeängeln Michael har följt mig med "Decide to be happy NOW!" och det har varit en bra påminnelse om att vi alla har förmågan att styra våra tankar samt att känslorna är verktyget för omvandlingen. Nästa steg är "Explore your options!"Kom ihåg att allt är möjligt...

Friday, May 06, 2011

SEMESTER I FÖRFALLOTID

Då var det dags för dagen med lyft! För första gången i mitt liv har jag fått ynnesten att flyga helikopter och det GILLAR jag. Det var underbart att sväva över skärgården och titta ner över is och öppet vatten. Henrik, vår pilot, styrde helikoptern med säker hand och jag ville bara sjunga "Din klara sol går åter opp..." Extra lycklig var jag för att vi hade möjlighet att ge vår underbare son en sån härlig upplevelse sett från ovan. Regnbågen visade sig som ett lyckotecken och förebådade sol även om det var lite grått ut just då. Mera helikopterturer önskar jag!
Förfallotid i skärgården är lite speciellt ensligt och skönt. Isen ligger kvar närmast land och vattnet är rörligt lite längre ut. Det är fantastiskt att höra vågskvalpet igen efter en frusen vinter och underbart att vistas ute i solen trots blåsten. Vi har eldat hela dan och badat bastu nu ikväll. Vi fick göra reningsritual med regnvatten. Det var skönt att skölja av sig vardagsstressen och börja falla in i ölunken.
Jag har äntligen börjat sätta mig in i SpectraLight, en metod i färgterapi, och testar den ivrigt på en blåslagen tå som jag stötte i ett bord i morse.
Rapport följer senare!

Sunday, May 01, 2011

LIVSKRAFT ger VÄXTKRAFT!

Det som göms i snö kommer upp i tö! Ja, växtkraft är fantastiskt. Ingenting kan stoppa små sköra knoppar att veckla ut sig när förutsättningarna är de rätta.. Medan jag har varit upptagen med min egen tillväxt har naturens blomning satt igång synbart. Jag har med hjälp av olika medel/tekniker utövat avslappning, rörelse samt ögonyoga som verkligen har befrämjat min hälsa på ett härligt sätt. Jag är nu mer klarseende än jag varit på år och dagar. Mina käkmuskler är mjuka och avspända, min syn har förbättrats avsevärt och jag har eliminerat MYCKET stress. Stress är grunden till mycket ohälsa idag och min stress har mest varit av känslomässig karaktär som naturligtvis bidrar till ännu mer stress i vardagen.

Jag känner mig oerhört tacksam över att jag äntligen tog tag i en inre längtan/visshet om att ögonen dolde information om mig själv och mitt mående. Ögonkursen jag gick i februari var ett av mina allra viktigaste steg i vuxendomen för den har fört mig framåt i min utveckling. Jag visste att jag visste men jag kunde aldrig ana hur mycket träningen skulle röra om i min livsprocess. Den har frammanat och framkallat ett seende av djup karaktär. Klarseende är stort och berör på många plan.

Imorgon 2 maj och måndag 16 maj kl. 18.30 föreläser jag om Ögonträning/Ögonyoga för klarseende på Qi Center på Bergnäsvägen 15 i Luleå. Den 18 maj startar en påföljande kurs på 10 träffar i Ögonträning. Träffarna är fristående och den som vill kan fortsätta sin träning på hemmaplan eller tillsammans med andra på Qi Center under ledning. Valet är ditt och ingen annans! Kursen är Holistisk där kropp, själ, ande är ett! Där ingår också andlig vägledning, affirmationer, visualiseringar, meditation, massage, ögonövningar, avspänning...