Monday, February 27, 2012

FÄRG ÄR LJUS OCH LJUS ÄR FÄRG!

En uppmuntran i livet är färg. Färg lyfter sinnelaget till nya nivåer. Färg är som en livboj om det känns som att man håller på att sjunka. Färg får hjärtat att sjunga och munnen att le. Färg helar och lagar när något gått "sönder" inombords. Färg ger avslappning och fördjupar sömnen. Ljus är färg och dagsljuset är den bästa medicinen. Ljus harmoniserar hormon- och nervsystem. Ljusfrekvenser stärker glad/måbra/lycko hormoner samtidigt som de reducerar stress/ledsen/arg hormoner.

I färgkupolen är de Monokromatiska regnbågsfärgerna synliga för våra ögon medan de inte uppfattar IR & UV. UV frekvenser är korta och snabba medan IR frekvenser är långa och djupa. Vi behöver hela färgskalan och mår gott av att nära oss med ljus som medicin. Vi behöver lära oss mer om färg & ljus för att aktivt använda naturmedicinen dagligen. Dessutom så är den ju gratis och finns obegränsat för oss.
Soluppgångar med sina kulörer väcker oss på ett mycket naturligt och behagfullt sätt likväl som solnedgångarnas kulörer vaggar oss till en naturlig dröm/sömnvärld. Att vistas utomhus i dagsljuset ökar vakenhetsgraden samtidigt som vi får naturlig inspiration.
Vit snö reflekterar regnbågsfärgerna som ett sprakande gnister och fyller våra depåer med kraft!

Monday, February 20, 2012

FRI SIKT...

Det händer ibland att sikten blir skymd och vi fastnar i något. På bilden är sikten skymd p.g.a. snöstorm men livet kan också yra omkring oss emellanåt.

Min uppfattning är att det är bra att stanna upp för reflektion då & då för att bli varse om vart vi är på väg. Men de flesta av oss är så upptagna med arbete och andra viktiga åtaganden så vi bara går på. Så också jag...

Även om jag arbetar med hälsa så behöver jag vägledas och om jag inte tar mig tid för att lyssna så får jag ibland abrupt stoppas. Stoppet den här gången blev dramatiskt med arnbrott som åtföljdes av diskbråck och där är jag än. Det har tagit tid att skrapa rutan för fri sikt eftersom motivationen på något sätt försvann.
Jag är van att använda ljuset som redskap men denna gång var det vattnet som kom med vändningen. Det varma ljuvliga vattnet som omsluter kroppen med sin mjukhet. Att inte behöva spänna kroppen av kyla utan bara njuta av känslan när kroppen med välbehag sjunker ner i det ljuvligt turkosa. Vattnet som ger ett perfekt motstånd under träningen och bidrar till rehabiliteringen.

Allt vatten är renande om man väljer att tänka så. Under en av mina utbildningar under en Kahuna på Maui blev vi ständigt påminda om vattnets naturligt helande egenskaper för rening. Där uppmanades vi att ta ett dopp i havet varje dag för att skölja av oss allt vi dragit på oss under dagen. Det finns ju ingen anledning att bära med sig "andras" bagage. Vi kan stötta och hjälpa men lämna det sedan till ägaren. Vi ska ta hand om vårt eget med medvetenhet för att bli ännu mer närvarande här och nu vid varje möte. Så, nu anväder jag varje stund i badet med njutning och jag känner skillnaden i hela mig! Jag är redo för fri sikt...

Sunday, February 05, 2012

2012! DET BLÅ ÅRET SOM FÖRESPRÅKAR KOMMUNIKATION:

2012 är nu! Om jag tar hjälp av eneagram, numerologi samt färgkoden  är vi inne i ett år av kommunikation. Vi adderar alla siffror i årtalet, 2+0+1+2=5, vilket ger nr. 5 som innehar blå färg (enligt det här sättet att tänka) och förespråkar kommunikation.

Kommunikation innebär mycket. Vi kommunicerar verbalt, globalt, skriftligt m.m. Lika viktigt är det att kommunicera inåt för att veta vem vi är. Att stanna upp, lyssna och bli varse den inre rösten och känslan är personlig utveckling som öppnar nya dörrar till utveckling. Kommunikation bygger nya broar mellan människor, djur och natur.
Det finns några utvalda punkter jag använder vid utbildningar inom ex. barn/äldreomsorg vilka sammanfattar en del tänkvärt för medmänsklighet::
  • att bekräfta - bli bekräftad
  • att beröra - bli berörd
  • att höra - bli hörd
  • att se - bli sedd
Personligen har jag startat upp året med inre kommunikation. Det var kanske inte självvalt men nu är det så. Jag halkade och bröt höger arm strax vid handleden i slutet av november 2011. Jag har levt lite som en eremit hemma i vårt hus efter frakturen. Fallet resulterade också i diskbråck som blev kännbart när jag började vara uppe på benen. Diskbråcket trycker på ischiasnerven på höger ben och har varit oerhört komplicerat.
Imorgon börjar rehabiliteringen med träning i varmvattenbassäng på fullt allvar.

Vid olika val brukar vi använda uttrycket pest eller kolera och det har jag förlikat mig med för tillfället. Nervsmärtor eller doping!? Jag stod emot doping länge vilket innebar säng/soffläge. Nu väljer jag doping och klarar då av att gå, sitta och stå i lagom doser.

Energimedicin, Healing, Meditation/inre resa, Resonans med IR ljus är olika dagskomponenter.
Det blir bara bättre och bättre för varje dag!