Monday, April 16, 2007

RESONANS MED INFRARÖTT LJUS, äntligen ny madrass


På FÄRGKLINIKEN arbetar vi med infrarött ljus och vi gillar läget. Det är härligt att uppleva och bevittna alla goda resultat behandlingsmetoden för med sig.

Behandlingar i Sensei värme Resonans är en metod där du ligger ner i en sorts kupoler med bastuliknande effekt. Skillnaden mellan bastu och IR värmebehandling är att IR ljus är kroppseget, går direkt in i vävnaden och påverkar kroppens organ samtidigt som den läker och lindrar. Värmebehandlingen gör att du svettas ut slaggprodukter och härdade fetter. Elasticiteten i huden stärks och kroppen känns mycket mjukare och mer avslappnad efter sessionen som tar ca.en halvtimme. Du får duscha efteråt.

I bastu blir hela luften varm, kroppen börjar svettas och åtminstone jag klarar aldrig av att vistas där en längre stund för då blir jag dizzy i huvudet. Du behöver vistas i bastun i timmar för att uppnå samma effekt som i Resonansen när det gäller ut svettning av gifter och fetter. Under Resonansbehandlingen ligger du med huvudet utanför och behåller svalkan i knoppen samtidigt som hela kroppen får en välbehövlig avspänning. Ändå påverkas hjärnan positivt och det innebär mental avgiftning och avslappning.

I veckan får vi äntligen hem en ny madrass som avger det läkande ljuset och det innebär att du aldrig behöver vända dig för att få samma effekt på både fram och baksida. Det underlättar för alla med stela nackar eller andra svårigheter att ligga på mage

Vi använder oss också av Resonansen i samband med våra andra behandlingar som massage, akupressur, eller dyl. Den mjukar upp muskler och vävnader samt underlättar/förstärker den fysiska behandlingen. Vid behandling i De Tox fot SPA (avgiftar kroppen via fötterna) har vi märkt en klar skillnad när kunden legat i Resonansen (som ökat cirkulationen) innan badet.

Resonans värme behandling är värt att prova på enbart för avspänningen skull!

VÄLKOMMEN!

No comments: