Sunday, October 12, 2008

Det är måndagmorgon och mitt sinne känns så lätt

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne.....

Den gamla välkända ramsan, broderad på många bonader, målad på många tavlor är verkligen en påminnelse till oss i den vanliga vardagen med alla vedermödor.

Det är så mycket som tar vår uppmärksamhet i anspråk så jag tror att vi oftast inte kommer ihåg att styra över vår tankes kraft. Vi är uppbokade i olika åtaganden, ansvarsområden som kräver att tanken redan är där i förväg för att förbereda ett flöde i det vi gör. Hur ska vi då dessutom hinna programmera in tanken på ett upplyft och ljust sinnelag?

Tips:
Ställ väckarklockan på ringning en kvart före din normala uppväckning. Ligg kvar i sängen och bestäm dig för att andas 3 djupa andetag som hjälper dig att komma i kontakt med din inre verklighet. Det är som att öppna dörren till ditt undermedvetna.

Bestäm ex. antal andetag, 15 - 30.....som du ska ägna dig åt detta morgonbestyr innan du kliver upp.

Tänk, fantisera att du har en soluppgång framför dig och medan du andas in och ut i din egen takt så fyller du ditt inre med sol, ljus, färg från soluppgången. Det fyller hela dig med ljus och energi samtidigt som du naturligt tömmer trötthet och andra belastande tillstånd med hjälp av utandningen. Detta sker helt utan ansträngning, du bara andas.

Den enkla övningen ökar vitaliteten och ger mer kraft. En gång är ingen gång, två gånger blir en vana...

Men, det är bara du som kan bestämma för dig själv om det är värt att prova.
TÄNK om det funkar? Så enkelt - dessutom kostnadsfritt!

No comments: