Friday, June 16, 2006

GRÖNT ÄR SKÖNT!
Det får mig osökt att tänka på sången "I denna ljuva sommartid".
Naturen inviterar oss till sig med sina underbart skira färger och dofter.
Skolavslutningarna, examensfirandet med alla vackra uppklädda ungdomar som börjat en ny fas i livet, några njuter av sommarlov medan andra tar steg ut i förvärvslivet. Skratt och tårar blandades omvartannat. Lastbilar och trädgårdar pyntades med björklöv som doftade sommar och närde oss med sin underbara gröna färg.
Grön färg är otroligt helande. Den hjälper oss att skapa balans i livet. Naturen är grön och naturligt läkande, känner du dig nedstämd eller ledsen så känns det mycket bättre efter en skogspromenad eller en vilande stund på någon vacker plats där du känner dig trygg. En äng, skogsglänta eller vid ett vatten.
Långt tillbaka så har denna vetskap funnits även interiörmässigt. Sjukhusväggarna målades ofta i grönt och det skulle påskynda läkningen efter olika ingrepp.
Det är också viktigt att rent fysiskt nära sig med det gröna. Vi mår bra av gröna grönsaker; broccoli, spenat, sallad, örter; är en del av dem och de tillför oss grön färg på insidan.
Vill du öka din medvetenhet om färgerna så känn efter hur du påverkas av färgerna du bär i dina kläder. Prova med grön färg!
Vid behandling med ljus och monokroma färger i färgkupolen blir många oerhört glada och lyckliga så de ler eller skrattar högt när den gröna färgen i olika nyanser inträder. Kulörerna bidrar till avspänning, god nattsömn, bra drömmar och ökad självkänsla!
På återhörande Monika på Färgkliniken

No comments: