Thursday, June 29, 2006

LEVANDE FÄRGER!

Livet är som en färgpalett!

Igår var en magisk kväll, vi hade avslutning på Qigongen och hade bestämt os för att vara ute i naturen och göra våra rörelser om det blev fint väder. Fint väder, det var lite sagt, det var helt sagolikt, den ljumma vinden smekte oss mellan trädkronorna, vattnet blänkte, fåglarna kvittrade, änder simmade lugnt i viken. Där stod vi och bara njöt av våra långsamma rörelser och naturens alla element.
När vi sedan satt i stilla qigong kunde nog en och annan förbipasserande undra hur sju damer kunde vara så tysta......

Om vi tillåter oss att vara i alla våra känslor, blir livet mer tillåtande, mer spännande och mer glädjerikt, vi blandar färgerna till vårt eget konstverk.
Ibland vill vi vara sprudlande glada i ljusa, klara, soliga färger. Andra dagar, eller stunder möter vi det sorgliga, blå tårar rinner ner på vår kind eller kanske ett svart hål i vårt bröst, ingen tår, bara tomhet.

Kan vi tillåta oss att vara precis den vi är i stunden så glider penseln över paletten och färgar vårt liv i vackra mönster. Vi väljer vår upplevelse, hur vi vill hantera livets upp och nedgångar.
Alla våra känslor är lika viktiga, det är dessa som färgar och gör vårt liv innehållsrikt, följ med i livets flod.

Några tänkvärda ord som passar in i sammanhanget;

"De tankar vi väljer att tänka, är de penslar vi använder för att måla livets duk och ditt val avgör om det ska bli ett mästerverk eller en tavla!"

Var medveten om dina val och lev ditt liv levande, färgrikt! Hälsar Ewa

www.ljuskupolen.se

No comments: