Thursday, June 29, 2006

LEVANDE FÄRGER!

Livet är som en färgpalett!

Igår var en magisk kväll, vi hade avslutning på Qigongen och hade bestämt os för att vara ute i naturen och göra våra rörelser om det blev fint väder. Fint väder, det var lite sagt, det var helt sagolikt, den ljumma vinden smekte oss mellan trädkronorna, vattnet blänkte, fåglarna kvittrade, änder simmade lugnt i viken. Där stod vi och bara njöt av våra långsamma rörelser och naturens alla element.
När vi sedan satt i stilla qigong kunde nog en och annan förbipasserande undra hur sju damer kunde vara så tysta......

Om vi tillåter oss att vara i alla våra känslor, blir livet mer tillåtande, mer spännande och mer glädjerikt, vi blandar färgerna till vårt eget konstverk.
Ibland vill vi vara sprudlande glada i ljusa, klara, soliga färger. Andra dagar, eller stunder möter vi det sorgliga, blå tårar rinner ner på vår kind eller kanske ett svart hål i vårt bröst, ingen tår, bara tomhet.

Kan vi tillåta oss att vara precis den vi är i stunden så glider penseln över paletten och färgar vårt liv i vackra mönster. Vi väljer vår upplevelse, hur vi vill hantera livets upp och nedgångar.
Alla våra känslor är lika viktiga, det är dessa som färgar och gör vårt liv innehållsrikt, följ med i livets flod.

Några tänkvärda ord som passar in i sammanhanget;

"De tankar vi väljer att tänka, är de penslar vi använder för att måla livets duk och ditt val avgör om det ska bli ett mästerverk eller en tavla!"

Var medveten om dina val och lev ditt liv levande, färgrikt! Hälsar Ewa

www.ljuskupolen.se

Monday, June 26, 2006

REIKIHEALING SÄTTER FÄRG PÅ MIN TILLVARO!

Känner mig upplyft och fylld av förundran.
De senaste dagarna har gett mig insikter som verkligen har integrerats i hela mitt varande.

Min Grandreikimaster; Wanja Twan har hedrat oss på
Qi Center/Färgkliniken med sin närvaro. Wanja är svensk och emigrerade till Kanada vid 21 års ålder, idag är hon 72 år.
Hon är mestadels som alla vi andra, men hon har vigt sitt liv till att föra ut den Traditionella Reikin. Wanja har påmint mig om vikten av att följa sitt hjärta samt lyssna på den inre rösten.

Hon är en ”Story teller”, och detta möte visade mig värdet av det berättade ordets magiska kraft. Genom att lyssna med både hjärta och öron fick vi följa med på de mest fantastiska möten med olika människor och djur i flera länder och kulturer. Bilderna som framkallades på näthinnan fylldes av de mest fantastiska färger.

Wanja hade dagen till ära klätt upp sig i speciellt utvalda kläder i vackra färger.
Kjolen var klart grön (med tanke på gröna Irland som hon precis bevistat), blusen var turkos (som ett varmt hav), boleron gick i lavendel (som en vacker blomma) och jackan var klart rosa (som en pion)

Färgerna visade hennes närhet till urbefolkningar som ofta bär klara starka färger.
Wanja har mestadels bott vid Klippiga Bergen tillsammans med olika indian stammar och nationaliteter från hela världen. Detta var då väglöst land och där finns fortfarande hundratals björnar som lever nära inpå människornas visten.

Jag känner mig privilegierad som har fått tillbringa dessa timmar tillsammans med denna färgstarka, ödmjuka kvinna. Om tiden hade räckt till hade jag velat invitera henne i vår fina, unika färgkupol. Jag känner mig säker på att hon skulle ha SETT och uppskattat dessa otroligt rena och vackra kulörer.
Det får bli nästa gång, denna vistelse fick naturen fylla hennes sinne med färg och ljus. Hon sov över i mitt massage och healingrum, fönstret var öppet och hon njöt av storspovarnas sång i försommarnatten.

Efter att ha skjutsat Wanja till flyget var mitt sinne fyllt av färg och Reiki energi.

Lusten till mer energirikt arbete på vår underbara FÄRGKLINIK har fördubblats.
Det kommer mera; genom Monika

Tuesday, June 20, 2006

LJUSET I NORR
Intressant väder vi vaknade till idag, Åska som fyller mig med kraft, och hällregn – Midsommaren står framför oss.
Norrbotten är fantastiskt med allt sitt ljus. Ljusa dagar, ljusa nätter; vem vill gå och lägga sig för att sova?

Solen står högt, naturen är fräscht grön, alla vackra blommor, dofterna…..
Vi vill ut i naturen, ut på havet eller sjön. Grillar plockas fram, eldar tänds och vänner samlas för att umgås.

Men det finns också dagar då molnen döljer solljuset, det finns
dagar som är grå, dagar då regnet strilar eller vräker ner.
Det kommer dagar då vårt humör ligger i botten, då vi känner oss låga eller nedstämda, då vi tappar motivation och ork.

Livet kanske inte är eller blir som du har tänkt dig.
Som förebyggande åtgärd, innan de dagarna hinner ta ner dig totalt, vill jag varmt rekommendera en session i FÄRGKUPOLEN hos oss på Färgkliniken.
Det är lika viktigt som välgörande året om.

De totalt rena Monokromatiska färgerna påverkar hela ditt Må Bra system, dvs. de endokrina körtlarna som har att göra med alla hormoner i kroppen.
Om och när vi har för liten dos av ex. OXYTOCIN, SERONTONIN
(signalsubstanser) så kan vi få ökad smärta och sämre mående.
Kroppens funktioner fungerar sämre.
Ljus- och Färgbehandling är ett bra alternativ när du vill höja ditt välmående!

Trevlig midsommar önskar Monika

Monday, June 19, 2006

FÄRGGLÄDJE!
Ibland får jag bara lov att förundras över allt underbart som finns i livet och som vi kan skapa! Just nu riktas tacksamheten över att vi startat med färg- och ljusbehandlingar,
vi får glädjas varje dag!

Häromkvällen hade vi en sån härlig grupp på visning och prova på!
Alla glada skratt, alla härliga miner och kommentarer när de klev ur vår fantastiska färgkupol.
Berättelserna om vad de upplevt därinne och hur olika alla uppfattar färgerna. Den ene bara ville glida iväg i den blå, fnittra i den gröna, blunda i den intensivt röda. Den andre blev så glad av den gula och upplyft och varm av den röda. Och jag bara småler, känner igen vissa berättelser och får höra vissa nya.

Livet har så mycket att erbjuda och kan vi få vara en del i att sprida glädje, energi och harmoni här på färgkliniken, så blir då jag glad!
Solvarma hälsningar från Ewa

Friday, June 16, 2006

GRÖNT ÄR SKÖNT!
Det får mig osökt att tänka på sången "I denna ljuva sommartid".
Naturen inviterar oss till sig med sina underbart skira färger och dofter.
Skolavslutningarna, examensfirandet med alla vackra uppklädda ungdomar som börjat en ny fas i livet, några njuter av sommarlov medan andra tar steg ut i förvärvslivet. Skratt och tårar blandades omvartannat. Lastbilar och trädgårdar pyntades med björklöv som doftade sommar och närde oss med sin underbara gröna färg.
Grön färg är otroligt helande. Den hjälper oss att skapa balans i livet. Naturen är grön och naturligt läkande, känner du dig nedstämd eller ledsen så känns det mycket bättre efter en skogspromenad eller en vilande stund på någon vacker plats där du känner dig trygg. En äng, skogsglänta eller vid ett vatten.
Långt tillbaka så har denna vetskap funnits även interiörmässigt. Sjukhusväggarna målades ofta i grönt och det skulle påskynda läkningen efter olika ingrepp.
Det är också viktigt att rent fysiskt nära sig med det gröna. Vi mår bra av gröna grönsaker; broccoli, spenat, sallad, örter; är en del av dem och de tillför oss grön färg på insidan.
Vill du öka din medvetenhet om färgerna så känn efter hur du påverkas av färgerna du bär i dina kläder. Prova med grön färg!
Vid behandling med ljus och monokroma färger i färgkupolen blir många oerhört glada och lyckliga så de ler eller skrattar högt när den gröna färgen i olika nyanser inträder. Kulörerna bidrar till avspänning, god nattsömn, bra drömmar och ökad självkänsla!
På återhörande Monika på Färgkliniken