Monday, February 27, 2012

FÄRG ÄR LJUS OCH LJUS ÄR FÄRG!

En uppmuntran i livet är färg. Färg lyfter sinnelaget till nya nivåer. Färg är som en livboj om det känns som att man håller på att sjunka. Färg får hjärtat att sjunga och munnen att le. Färg helar och lagar när något gått "sönder" inombords. Färg ger avslappning och fördjupar sömnen. Ljus är färg och dagsljuset är den bästa medicinen. Ljus harmoniserar hormon- och nervsystem. Ljusfrekvenser stärker glad/måbra/lycko hormoner samtidigt som de reducerar stress/ledsen/arg hormoner.

I färgkupolen är de Monokromatiska regnbågsfärgerna synliga för våra ögon medan de inte uppfattar IR & UV. UV frekvenser är korta och snabba medan IR frekvenser är långa och djupa. Vi behöver hela färgskalan och mår gott av att nära oss med ljus som medicin. Vi behöver lära oss mer om färg & ljus för att aktivt använda naturmedicinen dagligen. Dessutom så är den ju gratis och finns obegränsat för oss.
Soluppgångar med sina kulörer väcker oss på ett mycket naturligt och behagfullt sätt likväl som solnedgångarnas kulörer vaggar oss till en naturlig dröm/sömnvärld. Att vistas utomhus i dagsljuset ökar vakenhetsgraden samtidigt som vi får naturlig inspiration.
Vit snö reflekterar regnbågsfärgerna som ett sprakande gnister och fyller våra depåer med kraft!

No comments: