Monday, March 03, 2008

MEDITATIONSSERIE på Qi Center Luleå

Detta är att rekommendera när du är redo att starta med dykningar i din inre värld. Meditation eller inre resor är förträffligt att använda sig av när man vill lära känna sig själv ännu bättre samt bli mer medveten om ens svagheter och styrka.

Lycka till! Monika


Under våren 2008 erbjuder jag dig en resa in i dig själv, där jag hoppas att du kommer att uppleva en utveckling och känna att du lämnar gammalt bagage bakom dig och att dina steg framåt blir allt starkare.


Kraftrum, Elisabet Wennberg 070-205 51 50
QI CENTER, Bergnäsvägen 15


Meditationsträffarna är upplagda i en serie men det är inget hinder om man bara vill eller kan delta i någon enstaka träff. Vi går igenom en avslappningsövning och en guidad meditation mellan kl 18.30 och 19.30 och för de som önskar finns thé, kaffe och något gott efteråt.
Inga förkunskaper är nödvändiga. Kostnad är 150 kr/tillfälle.

Rena kroppen och sinnet
Onsdagen den 5 mars, kl 18.30-19.30

Grunda sig och hitta styrkan
Tisdagen den 18 mars, kl 18.30-19.30

Möta relationen till sig själv och andra
Tisdagen den 1april, kl 18.30-19.30

Så ett frö
Tisdagen den 6maj, kl 18.30-19.30

Ta tillbaka kraften
Tisdagen den 3 juni, kl 18.30-19.30

Midsommarmeditation
Tisdagen den 17 juni, kl 18.30-19.30

MEDITATION

Många väljer att meditera för att minska stressen från arbetet, familjen, sjukdom eller en miljö. Andra söker sig till meditation för att få vila från värk eller smärta, där meditationen inte alltid tar bort smärtan men gör att man lättare kan handskas med den. En annan anledning till att börja meditera kan vara att man är nyfiken på vem som egentligen finns där inne, vem vi bär med oss.

Det finns många olika typer av meditationstekniker men de har alla samma mål, att höja medvetandet, stilla tankarna, skapa inre frid och att man ska närma sig sitt sanna jag. Meditation är också ett oerhört användbart verktyg för andlig och personlig utveckling. Att meditera regelbundet hjälper dig att bli medveten om vem du är, inte vilka roller du spelar i olika sammanhang, utan vem DU är innerst inne. Du kan lära dig att stilla ditt medvetande och få kunskap om din inre värld.

Vid meditation kan man få förmånen att se på sina dolda hinder och blockeringar och få möjlighet att lösa upp dessa. Det är helande att meditera eftersom det lugna och stressfria tillstånd du uppnår med regelbunden meditation kan du även använda dig av i vardagslivet. Hur man ser på och reagerar inför stress är ett mått för hur mycket stress man upplever.

Medvetenheten kan vara en källa för personlig insikt och förståelse samt en hjälp att lösa gamla trauman eller problem för att få tillfälle lära sig att förstå och kanske förlåta.

Meditation är en ödmjuk process som för oss tillbaka till ögonblicket.


Kraftrum, Elisabet Wennberg 070-205 51 50
QI CENTER, Bergnäsvägen 15

No comments: