Monday, June 30, 2008

SEMESTERTIDER

Läste en artikel i en dagstidning som handlade om den ljuva semestern. En efterlängtad period för återhämtning men samtidigt en period då vi kan bli besvikna eller känna oss förorättade. Vi kanske har tänkt oss en massa göromål-, händelser som ska ske under den här tiden och så går allt snett p.g.a. diverse orsaker. Det regnar, nån blir sjuk, vi kanske inte har varit nog tydliga om våra personliga behov eller önskningar.

Här kommer några enkla tips inför ledigheten.

Använd naturen som en resurs för "ingen mans land", dvs. här får ni en fri sfär att rensa i. Gå på en promenad med din partner eller någon som du ska vistas tight med. Be att få låna den andres totala uppmärksamhet utan att bli avbruten. Berätta om tiden som varit, hur du mått eller mår, vad som hänt, hur det var på jobbet och hur det kändes att gå därifrån. Dela med dig om din längtan eller dina önskningar. Töm ur dig allt viktigt, oviktigt för att sedan låta det du kan lämna i tanken bero. Ge din partner samma möjlighet att lasta av sig medan du lånar ut dina öron.

Som jag ser det så är det viktigt att rensa i röran eller lyfta fram liken ur garderoben innan en gemensam samvaro.Vi bär alla en stor mängd stress inom oss, många måsten, många betungande synliga - osynliga bördor, skuld, dåligt samvete o.s.v. För att kunna slappna av så är det bra att åtminstone försöka minska mängden av adrenalin och kortisol genom att städa i det som vi känner av som en begränsning eller belastning.

Det är som att plocka av sig ett armbandsur inför en ledighet, det blir som en medveten förberedelse för avspänning genom att använda sig av det talade ordets kraft.Vi har ju en bit kvar tills vi kan agera som tankeläsare utan gränser eftersom det är så mycket sorl och brus runtomkring oss.

Intressant sommarläsning i ämnet kan bli "Budskap från andra sidan"som handlar om aboriginer i Australien som varken behövde mobiltelefoner eller andra tekniska kommunikationslänkar för att skicka/få meddelanden. Det de gjorde var att lägga örat mot marken, stilla sig i koncentration och aktivt lyssna inåt.
Prova det du!

Jag har precis påbörjat min semester idag och vi har "städat" i vårt inre innan vi går in i nästa fas.Imorgon sätter vi oss på tåget till sommarstaden Göteborg för att på lördag avnjuta en konsert med favoriten Bruce Springsteen.På återhörande skriver Monika Palo, www.livskraft.info info@livskraft.info
Upplagd av Monika kl.
12:38

No comments: