Thursday, September 30, 2010

Efter TYSTNADEN...

Det har varit en fantastisk vecka i fjällvärlden. Naturen har erbjudit oss det allra bästa genom all färgterapi, sol och vind som renat våra mentala lager. Gammelskogen med ca 500 - 600 år gamla tallar ha stabilt stötta det pågående inre arbetet. Det kändes tryggt...
Vi fick ynnesten att inviga Fjällanläggningen i Stora Sjöfallet med RETREAT och tystnad och det var som om det aldrig hade pågått något annat där. Det har varit fullt hus under hela september med alla fullbokade Kost & Hälsa helger och allt annat som varit i görningen. Anläggningen har sjudit av energi och livfullhet, lika naturligt lugnade alla/allt ner sig och gav oss tillgång till kontemplation & stillhet.
Den goda och vackra maten som tillagats med kärlek fyllde de fysiska behoven, bastun & badbaljan gav oss Yasuragi, rening på djupt plan. Omgivningen fanns tillgänglig för promenader med reflektion. Sjöfallet var ett magiskt ställe att besöka och det forsande vattnet sköljde verkligen iväg alla onödiga tankar. Solen skapade glitter som bedårade och fyllde en med vördnad.
Det var en fin grupp med bra samhörighet.
Tystnaden kändes naturlig och det inre arbetet gjorde förändringar som visar sig i framtiden.
Guidestugan var vårt nav där våra flesta sammankomster ägde rum. QiGong, andnings-/guidade-/trum meditationer, stunder i stillhet med dagens ord, målning med färger av olika slag, kort med budskap...

Ramana Maharshi var en indisk mästare som vigde sitt liv åt tystnaden. Enligt hans filosofi kan vi kanske ta till oss nedanstående:
 "Om vi inte kan uppleva tystnad i längre stunder utan konstant har ett surr av tankar i huvudet då vet vi ju faktiskt ingenting. Våra tankar är ju oftast inte saker vi väljer själva utan endast effekter av saker som tidigare skett"
RETREATEN gav mersmak och vi planerar en ny i Stora Sjöfallet i februari månad då ljuset återvänder...

No comments: